Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Popodnevni dvoboj Knicksa i Sunsa, Howard protiv svoje bivše ekipe

Nakon prethodna dva dana s velikim brojem utakmica danas će se samo dvije odigrati u NBA liga. Jedna se igra u popodnevnim satima, gledano s europskog stajališta, te će tako od 18 sati snage odmjeriti New York Knicksi i Phoenix Sunsi. Čak 9 i pol sati nakon njih na parket Staples Centra izaći će igrači Lakersa i Magica.

New York Knicks (11-4) – Phoenix Suns (7-10)  18.00

Nakon nesretnog poraza u produžetku od Brooklyn Netsa Knicksi su s lakoćom svladali Milwaukee u gostima, a zatim i Washington Wizardse kod kuće 108:87 u posljednjoj utakmici. Bila je to rutinska pobjeda New Yorka koji je odmah od početka zagospodario terenom. Utakmica je riješena tijekom treće četvrtine kada je prednost bila viša od 20 koševa razlike. Carmelo Anthony i J.R.Smith su s 20 koševa bili najefikasniji u momčadi. New York je još uvijek neporažen (6-0) u svojem Madison Square Gardenu, a danas bi taj niz mogli produžiti jer u goste im dolaze Phoenix Sunsi koji izvan Arizone ne funkcioniraju najbolje. Oni su na gostujućoj turneji od šest utakmica, ovo im je peto gostovanje, a još prekosutra gostuju kod Memphis Grizzliesa. Zadnju utakmicu su poraženi od Toronto Raptorsa 101:97. Marcin Gortat, Shannon Brown i Jared Dudley bili su s 14 koševa najbolji u porazu.

New York je veliki favorit protiv izmorenih Sunsa koji će imati problema s agresivnom igrom domaćina, a nemaju ni adekvatno rješenje za Carmela Anthonyja.

Los Angeles Lakers (8-8) – Orlando Magic (5-10)  03.30

Možda zvuči čudno, no Los Angeles Lakersi su pobjedom 122:103 nad Denver Nuggetsima konačno došli na 50 posto pobjeda u sezoni. Jedni od glavnih kandidata za naslov još ne funkcioniraju kako bi trebali. Nije ni dobra vijest da su od 16 odigranih utakmica čak 11 igrali kod kuće u svojem Staples Centru i da će imati dosta gostovanja u narednim utakmicama. Protiv Denvera su odigrali odličnu utakmicu u kojoj su do odmora zabili već 71 koš. Antawn Jamison je zabio 33 koša i imao 12 skokova, dok je Dwigth Howard zabio 28 koševa i imao 20 skokova. Howard je u završnici utakmice pogodio i tricu. Kobe Bryant je završio utakmicu s 14 koševa. Danas će se centar Lakersa prvi puta susresti sa svojom prvom NBA momčadi nakon što je ovog ljeta poslan s tople Floride u toplu Kaliforniju. Orlando Magic ima tri poraza u nizu, a čini se kako će taj niz i produžiti jer ih čeka pet uzastopnih gostovanja po Zapadnoj konferenciji. Zadnju utakmicu su kod kuće poraženi od Brooklyn Netsa 98:86. U porazu nije nastupio njihov najbolji igrač Jameer Nelson koji je upitan i za današnju utakmicu.

Orlando ima hrpu problema i pobjeda u Staples Centru bi bilo malo čudo za njih.

Latest Posts

NE PROPUSTITE