Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Popovich o Hill-Leonard tradeu

Osvajač pet naslova prvaka kao trener s momčadi San Antonio Spursa Gregg Popovich nedavno je priznao da se strašno zabrinuo kada je na draftu razmijenio Georgea Hilla za 15. izbor drafta što je na kraju bio Kawhi Leonard.

Činjenica je da se Leonard razvio u jednog od boljih igrača lige na oba kraja parketa, a s druge strane Hill se odlično uklopio u sistem Jazza nakon što je stigao u Pacersa gdje je također igra važnu ulogu.

„Zaista je teško bilo zamijeniti Hilla. Igrači su se znali našaliti da je George moj najdraži igrač na timu, ali sam ga morao kontaktirati i reći mu da više nije u momčadi. To je stvarno bilo teško za uraditi ali takve razmjene su najbolje jer su obje strane na kraju zadovoljne. Indiana je trebala njega mi smo trebali mladog krilnog igrača što se ispostavilo dobro za obje ekipe“, kazao je popularni Pop te dodao:

„Dosta razmjena završi s pričom – bolje smo prošli od njih i slično. Za mene je to djetinjasto ponašanje i ponavljam taj trade bio je obostrano zadovoljstvo.“

Što se tiče Hilla odlično se uklopio u sustav Quina Snydera koji ima riječi hvale za svog startnog playmakera:

„U svakome trenutnu zna što treba reći i kako treba razmišljati. Za mene kao trenera to predstavlja veliki plus jer preko Hilla imam direktnu komunikaciju s ostalim igračima na parketu. Mislim da ga dosta podcjenjuju kao igrača, jer njegovo prisustvo na terenu doista ulijeva povjerenje.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE