Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Popovich: Ovo mnogo govori o nama

Prvo što je trener NBA momčadi San Antonio Spurs, Gregg Popovich, napravio po osvajanju naslova prvaka bilo je upućivanje čestitke suparničkoj momčadi.

Podsjetimo, u ponedjeljak ujutro po srednjoeuropskom vremenu Spursi su slavili četvrtu pobjedu (104-87) u petoj utakmici finala protiv Miami Heata i tako došli do prstena.

“Ulazak u finale Miamiju je postala navika, to pokazuje koliko su velika momčad i na tome im treba čestitati. Pokazali su klasu i njihov povratak sljedeće godine ne treba dovoditi u pitanje. Sjajan su tim i zato ovo što smo napravili treba dodatno cijeniti”, izjavio je jedan od samo petorice NBA trenera koji ima pet naslova prvaka.

Sve ih je Popovich osvojio s momčadi Spursa i to redom 1999., 2003., 2005., 2007. i ove godine u kojoj se uz iskušane veterane Tima Duncana, Tonyja Parkera i Emanuela Ginobilija igrački nametnuo mladi, još uvijek 22-godišnji Kawhi Leonard.

U svojoj je trećoj NBA sezoni 15. izbor drafta iz 2011. uvršten u drugu najbolju obrambenu momčad lige, ali se i uz sjajne obrambene dionice protiv ponajboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa, Leonard istaknuo i napadački (17.8 poena, 61 posto šuta), te se okitio naslovom najkorisnijeg igrača finalne serije.

“Razgovarali smo kroz godinu iako su, zapravo, više to bili moji monolozi budući da je Kawhi vrlo tih momak. No, uvijek sluša i vrlo brzo uči. Na treninge dolazi među prvima, a odlazi kasno, uvijek želi više i strahovito je borben. Rekao sam mu da se ne miče u stranu, da ne prepušta sve Duncanu, Parkeru i Ginobiliju, nego da igra. Ipak, kroz cijelo doigravanje nisam za njega stvarao akcije, sve su one plod našeg sustava igre”, objasnio je Popovich i zaključio prisjetivši se lanjske finalne serije istih suparnika u kojoj je Miami slavio 4-3, a koja je isto tako vrlo lako mogla otići na stranu teksaške momčadi.

Naime, samo 28 sekundi prije kraja Spursi su vodili 94-89, prije no što je Heat stigao do slavlja, trećeg boda u seriji i konačne pobjede u sedmoj utakmici finala.

“Nije prošao niti jedan dan da se nisam sjetio šeste utakmice lani, taj nas je poraz uništio. Zato mislim da ovaj povratak u finale itekako mnogo govori o ovoj momčadi”, za kraj će Popovich.

Latest Posts

NE PROPUSTITE