Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Popovich prestigao Jacksona po broju pobjeda

Sinoćnjom pobjedom San Antonio Spursa u utakmici protiv Phoenix Sunsa je Gregg Popovich ostvario svoju 1156 pobjedu u trenerskoj karijeri i time prestigao Phila Jacksona na šestom mjestu vječne ljestvice trenera sa najviše pobjeda u NBA.

Samo su George Karl (1 175), Pat Riley (1 210), Jerry Sloan (1 221), Lenny Wilkens (1 332) i Don Nelson (1 335) ispred Popovicha, no to bi se u budućnosti moglo promijeniti.

S obzirom na to da su Spursi u prosjeku na više od 50 pobjeda u sezoni, prvo mjesto se čini dostupnim, ako Popovich odluči trenirati Spurse još nekoliko godina. Popovich bi trebao već ove sezone srušiti Karla, a iduće zacijelo Rileya i Sloana.

Umjesto da raspravlja o postignuću nakon pobjede, Popovich je iskoristio svoje vrijeme s medijima kako bi se osvrnuo na tragediju u baptističkoj crkvi koja se nalazi nedalko od AT & T Centra, domaćeg terena San Antonija.

“Pobijedili smo u košarkaškoj utakmici, no s obzirom na ono što se danas dogodilo, to je prilično nebitno”, rekao je Popovich u svom kratkom komentaru nakon utakmice.“Kada pomislite o tragediji koja se tim obiteljima dogodila, nezamislivo je i nemoguće uopće zamisliti da se nešto tako moglo dogoditi. Dakle, mislim da je neprikladno u ovim trenucima razgovarati o košarci.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE