Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Popovich priprema Leonarda za budućnost

Nakon što je Kawhi Leonard  sa svojih 26 koševa i 10 skokova,  bio prevaga u gostujućoj pobjedi Spursa protiv Clippersa, trener Gregg Popovich je izjavio: “Večeras smo odigrali najviše akcija za Leonarda u njegovoj karijeri.“

Mladog krilnog igrača Spursa, infekcija oka udaljila je od parketa i početka sezone, te još sada nije na 100 posto, no Leonard se polako vraća i u zadnjih utakmicama je podsjećao na MVP-a prošlosezonskog finala.

Popovich je još kazao: “Moramo mu početi davati što više lopti u ruke, jer on je naša budućnost.  Mislim da Timmy i Manu neće odigrati više od šest ili sedam narednih sezona.“  Naravno, ova izjava je izazvala salve smijeha kod novinara, jer se špekulira  da Tim Duncan i Manu Ginobili idu u mirovinu nakon ove sezone, no o tome ćemo naravno svi biti obaviješteni kad dođe vrijeme za to.

Kawhi se nadovezao sa svojom izjavom: “Samo moramo nastaviti dalje raditi ovako, jer želim postati što bolji igrač. Bolje je tako, nego da kasnije dođem u situaciju da ne znam što, i kako to napraviti.“

Planovi Spursa i Popovicha naravno uključuju potpisivanje novog ugovora s Leonardom, koji će sljedećeg ljeta postati zaštićeni slobodni igrač.

U ostatku sezone možemo očekivati da Leonard poveća svoj broj šuteva po utakmici, trenutno je na 11,3 po utakmici. Što je već za 1,5 više nego njegov prošlosezonski prosjek, a dok se potpuno oporavi možemo očekivati dodatni porast.

Latest Posts

NE PROPUSTITE