Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Popovich: Us*ali smo se kada smo dobili Kawhi Leonarda

Gregg Popovich izjavio je da bi Kawhi Leonard trebao postati najbolji obrambeni igrač lige.

„Tako sam odrastao. Igranje obrane i zabijanje koševa“, započeo je MVP finala iz 2014. godine.

Leonard je pričao o svojim pripremama kada je riječ o igranju obrane:

„Kada gledam snimak promatram mnogo više od pojedinih igrača. Trudim se promatratii čitavu napadačku šemu protivnika. Tako da znam njihove tendencije i da znam kako reagirati kada dođe do toga. Pokušavam promijeniti protivničke planove“.

Popovich se dotakao i one noći drafta kada su Spursi razmišljali oko tradea koji je uključivao George Hilla i 15. izbor drafta 2011. godine od strane Indiana Pacersa koji su izabrali Leonarda.

„Bili smo začuđeni i nismo vjerovali da ćemo mi to zapravo i učiniti. Činjenica je da smo se prepali, us*ali smo u gaće. Nismo ništa znali o tom klincu. Nije bio scorer, niti šuter, niti igrač za perimetar, sve što je znao bilo je skok igra“, iskren je bio Popovich i spomenuo je i način na koji on trenira Leonarda:

„Pokušavam ga održati pozitivnim, ali u isto vrijeme dajem mu do znanja da je njegova odgovornost da pridonosi momčadi iz noći u noć kao što su radili Kobe, MJ, Magic, Bird, Duncan… On spada u tu klasu“, završio je Gregg.

Leonard je pod palicom Popovicha strašno napredovao i nastavlja ispunjavati svoj potencijal. Tek su mu 24 godine, a već ima prsten te je bio MVP finala, All Star, obrambeni igrač godine, i član najboljih defenzivnih petorka lige.

Nema sumnje da ako ovako nastavi Leonard biti spominjan u istoj rečenici s najvećim igračima NBA lige ikada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE