Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poraz Celticsa, Spursi osigurali doigravanje

Boston Celticsi, omjerom najbolja momèad Istoène konferencije NBA lige, upisali su iznenaðujuæi poraz od Los Angeles Clippersa. U TD Gardenu slavili su gosti 108-103.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Al Jefferson (34)
  • Asistencije: Russell Westbrook (12)
  • Skokovi: Kevin Love (21)
  • Ukradene lopte: Mike Conley (5)
  • Blokade: Darko Milicic (4)

Nije Clippersima, kojima je pobjeda èetvrta uzastopna, smetala niti jedna od najslabijih partija njihove zvijezde Blakea Griffina da stignu do slavlja. Ubacio je Griffin samo èetiri šuta, najmanje od kada je profesionalac, iz 14 pokušaja, a postigao 12 poena, dva više od najslabijeg uèinka od kada je kroèio u NBA ligu. Imao je i sedam skokova, èetvrti najmanji uèinak od kada je u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta.

Njegovu slabu veèer nadomjestio je iz Clevelanda pridošli Mo Williams èiji je uèinak od 28 poena bio i najbolji na utakmici. Trice je gaðao 5-7. U redovima Bostona bolji od ostalih bio je srpski centar Nenad Krstiæ s 20 ubaèenih koševa i devet uhvaæenih lopti.

Za razliku od najbolje momèadi Istoka, najbolja na Zapadu, ali i u cijeloj ligi, nije kiksala. San Antonio Spursi slavili su u svom AT & T Centeru 111-104 pobjedu nad Detroitom kojom su i matematièki osigurali doigravanje za naslov prvaka. Ostvareno èetrnaesto uzastopno doigravanje najdulji je aktivni niz lige u ovom trenutku.

Na samoj utakmici Spursi su ubacili prvih 14 pokušaja i u prvoj èetvrtini postigli ovosezonski rekord od 40 poena. U konaènici je najbolju statistiku ostvario Tony Parker s 23 poena i sedam asistencija, dok je u redovima poraženih Pistonsa, koje su Spursi pomeli u seriji po prvi puta od sezone 2006/07, na mjestu playmakera startao Tracy McGrady. Ubacio je 15 koševa, uz sedam skokova i devet asistencija.

Duncan deveti bloker lige

Dodajmo da je s jednom blokadom Tim Duncan (15 poena, 12 uhvaæenih lopti) dospio na deveto mjesto vjeène liste najboljih blokera lige na kojem je do sada bio izjednaèen s Robertom Parishom. Duncanu je blokirani šut bio 2362. u NBA ligi.

Šuteve za pobjedu, odnosno produžetak u posljednjim trenucima utakmice nisu iskoristili Dallas (izgubio kod New Orleansa 93-92) i Memphis (izgubio od New Yorka 110-108).

Chicago Bullsi su slavili kod Charlotte Bobcatsa 101-84, ali i pobjedu platili ozljedom Carlosa Boozera (lijevi gležanj). Koliko ozbiljnom tek treba vidjeti, premda prve informacije kazuju da u pitanju nije ništa ozbiljno.

U iznimno lošoj sezoni Minnesota Timberwolvesa svoj dio NBA povijesti “ukrao” je Kevin Love. U pobjedi, tek 16. u 66. utakmici sezone, protiv Indiana Pacersa, a bilo je 101-75, krilni centar odigrao je 27 minuta, no i to mu je bilo dovoljno za 16 poena i 21 skok. Ukupno mu je to bio 52. uzastopni double-double uèinak kojim je prestigao rekord lige u vlasništvu Mosesa Malonea star 37 godina. Samo devetorica igraèa u povijesti lige imali su niz od 50 takvih uzastopnih ostvarenja. Svi osim Lovea, znaèi Malone, Kareem Abdul-Jabbar, Elgin Baylor, Walt Bellamy, Wilt Chamberlain, Elvin Hayes, Jerry Lucas i Bill Russell, stanovnici su Kuæe slavnih.

Latest Posts

NE PROPUSTITE