Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poraz Duranta u debiju, Pelicansi bolji od Dallasa

Napokon NBA akcija. Malo u slabijem ritmu, ali nije važno. Predsezonske utakmice su krenule, a priliku smo imali vidjeti dva susreta. Prvi na teren su izašli Golden State Warriorsi protiv Toronto Raptorsa.

Da, i nije igrica, Kevin Durant (9 poena, 4 skoka, 3 asistencije) stvarno igra u dresu Golden State Warriorsa. Nije bilo puno prilika da vidimo “Super Death Lineup“, a u ono malo vremena što su odradili prikazali su da će manje lopti biti u rukama Draymonda Greena i Klaya Thompsona (sa 16 poena bio najbolji strijelac susreta) koji će biti zadužen za stavljanje otvorenih trica. Sretno svima u obrani. Glavna zvijezda ekipe, Steph Curry se više posvetio zabavi nego ozbiljnoj igri, te je utakmicu završio s 8 poena i 3 asistencije za 17 minuta provedenih na terenu, a nitko od glavnih igrača na terenu nije proveo više od 20 minuta. Istaknuti možemo Patricka McCawa s 11 poena, 4 asistencije i 5 ukradenih lopti i automatski njegovu kandidaturu da zaokruži drugu postavu Warriorsa u novoj sezoni.

Raptorsi su do pobjede 97:93 došli zahvaljujući igračima s klupe, tj.drugoj i trećoj postavi u kojoj se svi upoznajemo s nekim novim NBA imenima. Lijepu rolu pod košem je odigrao Kamerunac, Pascal Siakam s 9 poena i 8 skokova, dok se iz startne petorke istaknuo Jared Sullinger s 8 poena i 10 skokova. Definitivno Toronto sa Sullingerom i Jonasom Valanciunasom ima osiguran obrambeni i napadački skok. Najbolji strijelac u dresu Raptorsa bio je povratnik i prošlosezonsko pojačanje DeMarre Carroll s 14 poena, a DeMar DeRozan je zabio 11 poena.

Drugi susret večeri se mogao pogledati samo preko streama, a vjerojatni razlog je što su Dallas Mavericksi na teren izašli bez šest što glavnih, što igrača rotacije. Poštedu su dobili Dirk Nowitzki, Deron Williams, Salah Mejri, Wesley Matthews i Devin Harris.

Stoga, nije niti čudno da su New Orleans Pelicansi došli do pobjede 116:102 zahvaljujući odličnoj igri druge petorke koju su predvodili Buddy Hield s 19 poena, 6 skokova i 3 asistencije, Tim Frazier s 10 poena, 6 skokova i 9 asistencija, te Terrence Jones sa 17 poena. Ove sve brojke uzmite s rezervom jer su drugu petorku Dallasa činili igrači koji imaju negarantirane ugovore kao što su Nicolas Brussino ili Jameel Warney.

Prva zvijezda Pelicansa, Anthony Davis je odradio 12 minuta u kojima je uputio 11 šuteva i postigao 13 poena. Iznenađujuću šuterski raspoloženu utakmicu odradio je E’Twaun Moore s 19 poena i 3/3 realizacijom za tri poena. Drugi najskuplji igrač Dallasa, Harrison Barnes je za 18 minuta postigao 12 poena, a James Anderson (14 poena, 5 skokova i 3 asistencije) i Seth Curry (12 poena, 4 skoka, 3 asistencije) su pokazali da se na njih može ozbiljnije računati.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE