Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poraz Heata, Blake donio pobjedu Lakersima

Nakon višemjeseènog išèekivanja doèekali smo poèetak nove sezone. Koliko se nestrpljivo èekalo prvu utakmicu govori i podatak da je za dvoboj izmeðu Celticsa i Heata podijeljeno èak 500 novinarskih i inih akreditacija (toliko se akreditacija ne traži niti za play-off – osim naravno za finale).

Prvu veèer vidjeli smo tri vrlo zanimljive utakmice u kojima su svi domaæini na kraju otišli sa parketa kao pobjednici.

Sezona je otvorena u TD Gardenu utakmicom Bostona i Miamija gdje je stara “velika” Trojka prva testirala snagu nove “velike” Trojke. Miami nije ostavio dobar dojam, cijelu utakmicu su se tražili Dwyane Wade i Chris Bosh, ali se na kraju nisu pronašli. Igru Heata predvodio je LeBron James sa svojim 31 poenom.

“Svi znamo da Rim nije sagraðen u jednome danu,” izjavio je James nakon prve službene utakmice u novom dresu aludirajuæi na to da se od njegove nove momèadi ne mogu odmah oèekivati samo uspjesi.

Na drugoj strani odlièno su odigrali Paul Pierce (19p, 9s) i Ray Allen (20p, 3-4 za tricu) koji su u kljuènim trenucima zabijali koševe ubilježivši tako prvu ovogodišnju pobjedu Celticsa rezultatom 88-80. Novopridošli Shaq u 18 minuta provedenih na parketu nije pokazao previše, baš kao ni njegov prezimenjak Jermaine O’Neal.

U reprizi prošlosezonskog prvog kruga doigravanja Zapada Portland se uspio revanširat Phoenixu slavivši 106-92 u svom Rose Gardenu. Domaæe je predvodio Brandon Roy sa 24 poena i 6 asistencija, dok se u dobrom svjetlu pokazalo i franckusko krilo Nicolas Batum (19p, 11s) kojeg ove sezone oèekuje poveæanje minutaže.

Sunsi su u posljednju èetvrtinu ušli sa prednošæu od 6 koševa, ali totalni raspad sistema u èetvrtoj èetvrtini koštao ih je pobjede. Kod gostiju su najistaknutiji bili Steve Nash (26p, 6as) i Jason Richardson (22p, 6s) koji se nije ustruèavao šutirati u situacijama 1 na 4.

U obranu osvojenog naslova krenuli su Lakersi. Nakon kratke ceremonije podijele prstena i otkrivanje nove zastave u svodovima Staples Centra na repertoar su došli Rocketsi. Dobar start Houstona osigurao im je 11 koševa prednosti na poluvremenu. Do kraja smo gledali zanimljivu utakmicu uz još zanimljiviju završnicu koja je ipak pripala Lakersima.

Lakerse su predvodili Kobe Bryant (27p, 7as) i Pau Gasol (29p, 11s), dok su goste predvodili Aaron Brooks (24p, 9as) i Kevin Martin (26p). Oporavljeni Yao Ming na parketu je proveo 23 minute i nije uspio doèekat kraj susreta, ali ovoga puta ne zbog nove ozljede veæ zbog 6 osobnih pogrešaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE