Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poraz Lakersa, Spursi prekinuli gostujuæi crni niz

Drugim vezanim porazom, a 22. ovosezonskim ukupno, košarkaši Los Angeles Lakersa vrlo vjerojatno su se oprostili od startne pozicije jedan u Zapadnoj konferenciji uoèi doigravanja.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: DeMar DeRozan (36)
  • Asistencije: Deron Williams (21)
  • Skokovi: Andrew Bynum (23)
  • Ukradene lopte: Andray Blatche (6)
  • Blokade: Ron Artest (4)

U utorak naveèer u Staples Centeru porazila ih je Utah sa 86-85. Rookie Gordon Hayward zabio je za sebe rekordnih 22 koša, a pogodio je i odluèujuæe slobodno bacanje šest sekundi prije kraja, a 22 koša kod gostiju ubacio je i Paul Millsap. Jazzeri su ovom pobjedom prekinuli seriju od osam vezanih poraza. Lakersi su u nedjelju poraženi od Denvera, a ovo im je bio drugi vezani poraz nakon što su prethodno upisali 17 pobjeda u 18 susreta. Kobe Bryant ubacio je 20 koševa kao i tricu koja je aktualnim prvacima 16 sekundi prije kraja donijela poravnanje na 85-85, ali nije uspio realizirati posljednji napad na susretu, toènije ispala mu je lopta prilikom dizanja na šut. Pau Gasol ubacio je je za Lakerse 19 koševa, dok je Andrew Bynum uz 12 koševa uhvatio èak 23 skoka.

Poraz Lakersa iskoristili su San Antonio Spursi gostujuæim trijumfom nad Atlanta Hawksima 97-90 i tako se približili prednosti domaæeg parketa kroz doigravanje. Tony Parker ubacio je 26 koševa, Manu Ginobili 18, a Tim Duncan 17 za Spurse koji su ovom pobjedom prekinuli seriju od èetiri uzastopna gostujuæa poraza. Kod Atlante, koja je usprkos porazu osigurala peto mjesto na Istoku uoèi doigravanja, najbolji je bio Joe Johnson s 21 košem.

Boston Celticsi savladali su u svom TD Gardenu Philadelphia 76erse 99-82 i tako se s omjerom 54-23 izjednaèili s Miami Heatom u Istoènoj konferenciji. Celticsi su ipak ispred na ljestvici buduæi da su dobili sva tri dosadašnja meðusobna susreta tijekom sezone. Paul Pierce predvodio je “Kelte” s 18 koševa, Rajon Rondo ubacio je 16 uz 13 asistencija, a Kevin Garnett 14.

Chicago Bullsi su domaæom 97-94 pobjedom nad Phoenixom napravili novi korak ka osiguranju prednosti domaæeg parketa kroz doigravanje na Istoku.

Ujednaèenu momèad Bullsa u kojoj su šestorica igraèa zabila dvoznamenkast broj koševa predvodio je Derrick Rose s 19, a slijedio ga je Luol Deng s 18. Kod Sunsa, kojima je ovo šesti poraz u sedam utakmica, najbolji je bio Vince Carter s 23 koša.

Orlando Magic pobijedio je na domaæem parketu Milwaukee Buckse 78-72 i tako osigurao èetvrtu poziciju na Istoku uoèi doigravanja. U tvrdom susretu Magic je do pobjede vodio Dwight Howard s 18 koševa i 17 skokova, dok je Jameer Nelson ubacio 17 koševa. Domaæi su iz igre gaðali tek s 38% uspješnosti, a promašili su i 19 šuteva zaredom iza linije za tri poena, pa stoga mogu biti i više nego zadovoljni pobjedom. Poražene Buckse predvodio je Drew Gooden s 18 koševa.

Plasman u doigravanje na Zapadu osigurali su i Portland Trail Blazersi usprkos domaæem porazu od Golden Statea 108-87 buduæi da je istovremeno Houston poražen od Sacramenta 104-101. Portlandu je to prvi poraz u njihovom Rose Gardenu nakon serije od osam vezanih pobjeda, ali zbog njega neæe previše žaliti.

Na kraju spomenimo još i domaæu 107-105 pobjedu New Jerseyja nad Minnesotom u kojoj je pobjedu Netsima skok-šutom 1,7 sekundi prije kraja donio Deron Williams. Netsi su tako prekinuli niz od šest uzastopnih poraza, a produljili negativan niz Timberwolvesa na brojku 11. Junak domaæih, Williams, završio je susret s 18 koševa i za sebe rekordnom 21 asistencijom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE