Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poraz Lakersa, “triple-double” Duncana

Treæi uzastopni poraz doživjela je u utorak košarkaša momèad Los Angeles Lakersa. Branitelji naslova pali su u Memphisu gdje je bilo 98-96 za domaæe Grizzliese.

Tek drugi puta od kada je Pau Gasol stigao iz Memphisa meðu Lakerse sastav aktualnih prvaka NBA lige upisao je tri vezana poraza, no postojala je prilika da se to i ne dogodi. Naime, zadnju akciju na utakmici imali su Lakersi, a loptu odluke u rukama Ron Artest èiji je šut blokirao Rudy Gay (14 poena) svojom šestom blokadom na utakmici

Dobru je utakmicu, igravši ju uglavnom protiv svog mlaðeg brata Marca (10 koševa, devet skokova, tri blokade), odigrao Pau Gasol (15 koševa, 14 skokova), no zakazao je Kobe Bryant èijih je 29 poena stiglo uz preveliku potrošnju lopti (9-25). Zato je s druge strane sjajan bio Mike Conley koji je deset od svojih ukupno 28 koševa postigao u zadnjoj èetvrtini utakmice u kojoj je gaðao iz igre 10-13.

Grizzliesima je ovo bila èetvrta domaæa uzastopna pobjeda, kao i èetvrta u posljednjih pet utakmica.

Nakon gotovo dvije godine “triple-double” je ostvario Tim Duncan uz uèinak od 15 poena, 18 skokova (izjednaèio najbolji uèinak sezone) i 11 asistencija (izjednaèio uèinak karijere) u gostujuæoj 118-98 pobjedi San Antonio Spursa kod Golden State Warriorsa. Uz devetu uzastopnu pobjedu protiv Golden Statea, Spursi su trenutaèno na omjeru pobjeda i poraza 15-2, najboljem u ligi. Manu Ginobili je ubacio 27 poena za pobjednike, a Stephen Curry 32 za Warriorse kojima je ovo bio osmi poraz u posljednjih deset utakmica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE