Wednesday, November 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Poraz Širokog u još jednoj neizvjesnoj završnici

Košarkaši Hemofarma uspjeli su ostvariti svoju èetvrtu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi. Svladali su košarkaše Širokog koji su bili veoma blizu èitavu utakmicu, ali na kraju odlaze sa gostovanja praznih ruku.

- Advertisement -

Široki je tako upisao svoj èetvrti poraz, ali ako izuzmemo utakmicu s Maccabijem, sve utakmice u kojima su poraženi bili su vrlo blizu pobjede, unutar 5 poena razlike. Ovoga puta Hemofarm je slavio sa 74:70, a gosti su imali priliku u zadnjim trenutcima dostiæi protivnike, ali im to nije pošlo za rukom.

U zadnjoj minuti susreta priliku za poravnanje rezultata imao je Josip Naletiliæ èiji šut za tri poena nije prošao kroz obruè, nakon èega je Boris Savoviæ uspio pogoditi jedno slobodno bacanje i postaviti konaèan rezultat. Pobjednièku momèad predvodio je upravo Savoviæ sa 19 poena i 13 skokova za ukupnu valorizaciju 33, a dobar je bio i Ivan Maras sa 14 poena.

Hemofarm je dobro otvorio susret i veæ nakon 5 minuta napravio prednost od deset poena razlike (17:7) i uspio ju èuvati sve do sredine utakmice, kada Željko Šakiæ ubacuje tricu za 46:44, prvo vodstvo Širokog na utakmici. Do samoga kraja igralo se gotovo koš za koš, te je u tijesnoj završnici Hemofarm ipak uspio osigurati pobjedu.

- Advertisement -

U redovima poražene momèadi treba izdvojiti Ivana Ramljaka koji je postigao 15 poena i 4 skokova. Darko Planiniæ ubacio je 12 poena, jednako kao i Šakiæ koji je zbog pete osobne pogreške susret završio na klupi.

U sljedeæem kolu ABA lige, za tjedan dana, Široki na domaæem terenu doèekuje Buduænost, dok æe Hemofarm gostovati kod Partizana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE