Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poraz Širokog u još jednoj neizvjesnoj završnici

Košarkaši Hemofarma uspjeli su ostvariti svoju èetvrtu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi. Svladali su košarkaše Širokog koji su bili veoma blizu èitavu utakmicu, ali na kraju odlaze sa gostovanja praznih ruku.

Široki je tako upisao svoj èetvrti poraz, ali ako izuzmemo utakmicu s Maccabijem, sve utakmice u kojima su poraženi bili su vrlo blizu pobjede, unutar 5 poena razlike. Ovoga puta Hemofarm je slavio sa 74:70, a gosti su imali priliku u zadnjim trenutcima dostiæi protivnike, ali im to nije pošlo za rukom.

U zadnjoj minuti susreta priliku za poravnanje rezultata imao je Josip Naletiliæ èiji šut za tri poena nije prošao kroz obruè, nakon èega je Boris Savoviæ uspio pogoditi jedno slobodno bacanje i postaviti konaèan rezultat. Pobjednièku momèad predvodio je upravo Savoviæ sa 19 poena i 13 skokova za ukupnu valorizaciju 33, a dobar je bio i Ivan Maras sa 14 poena.

Hemofarm je dobro otvorio susret i veæ nakon 5 minuta napravio prednost od deset poena razlike (17:7) i uspio ju èuvati sve do sredine utakmice, kada Željko Šakiæ ubacuje tricu za 46:44, prvo vodstvo Širokog na utakmici. Do samoga kraja igralo se gotovo koš za koš, te je u tijesnoj završnici Hemofarm ipak uspio osigurati pobjedu.

U redovima poražene momèadi treba izdvojiti Ivana Ramljaka koji je postigao 15 poena i 4 skokova. Darko Planiniæ ubacio je 12 poena, jednako kao i Šakiæ koji je zbog pete osobne pogreške susret završio na klupi.

U sljedeæem kolu ABA lige, za tjedan dana, Široki na domaæem terenu doèekuje Buduænost, dok æe Hemofarm gostovati kod Partizana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE