Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poraz Spursa bez Parkera, triple-double Jasona Kidda

U dvoboju koji bi mogao biti najava serije prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije NBA lige, Memphis Grizzliesi su lakoæom pobijedili San Antonio Spurse, omjerom najbolju momèad lige. Završilo je 109-93.

Bila je ovo prva utakmica Spursa (49-11) bez francuskog razigravaèa Tonyja Parkera, kojeg oèekuje dva do èetiri tjedna mirovanja zbog ozljede gležnja. Zadobio ju je starter San Antonija u subotnjoj pobjedi protiv Memphisa, koji je sada uzvratio i došao do omjera 34-28, ukupno osmog na zapadnoj strani lige.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Jason Terry (30)
  • Asistencije: Jose Calderon (16)
  • Skokovi: Pau Gasol (17)
  • Ukradene lopte: Zach Randolph (4)
  • Blokade: Amir Johnson (7)

Niti jedan igraè iz poèetne petorke gostujuæe momèadi nije ubacio dvoznamenkast broj poena, štoviše, u redovima Spursa to je za rukom pošlo samo Garyju Nealu (14 koševa, èetiri skoka). Za Grizzliese, nošene uèinkom Zacha Randolpha (21 poen, 10 skokova), pobjeda protiv San Antonija bila je tek peta u posljednja 23 meðusobna ogleda.

Veèernje sate srijede iskoristio je Dallas (44-16) da se 101-93 pobjedom u Phildalelphiji približi “jedinici” na Zapadu. Jason Terry je postiago 30 poena u njoj, Dirk Nowitzki dodao 22, a Jason Kidd ostvario triple-double uèinak u sedmoj uzastopnoj pobjedi Mavericksa i sedamnaestoj u posljednjih osamnaest susreta. Kidd je trostruko-dvoznamenkasti uèinak, svoj 107. u karijeri, izgradio na po 13 poena i asistencija i deset skokova. Nije imao niti jednu izgubljenu loptu.

Derbi Istoka igran je u Orlandu gdje je domaæi Magic (39-22) nadvisio New York Knickse (30-28) rezultatom 116-110, nadoknadivši 47-58 s poluvremena. Uz 30 poena, 16 skokova i pet blokada Dwighta Howarda svakako najzaslužniji za to bio je Jameer Nelson koji je 23 od svojih 26 poena ubacio u nastavku igre. Za poraženu momèad su po 30 koševa ubacili Chauncey Billups i Amar’e Stoudemire, pet manje dodao je Carmelo Anthony.

Latest Posts

NE PROPUSTITE