Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poraz Spursa, Bullsi prvi nositelji doigravanja

Svih je 30 NBA sastava izašlo na teren posljednjeg dana osnovnog dijela natjecanja u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta i odigralo svoje 82. utakmice.

Poznati su svi parovi prvog kruga doigravanja koje èetirima utakmicama (tri na Istoku, jedna na Zapadu) kreæe u u subotu, no najvažnija informacija nakon posljednjeg dana jest èinjenica da æe sa statusom prvih nositelja nokaut-fazu zapoèeti Chicago Bullsi, prvi put najbolja momèad osnovnog dijela lige nakon sezone 1997/98, posljednje s Michaelom Jordanom u dresu Bullsa i posljednje šampionske.

Pobijedili su u svom United Centeru igraèi Toma Thibodeaua New Jersey Netse 97-92 došavši do 62. pobjede u sezoni. Thibodeau je postao trener s najboljim uèinkom u debitantskoj sezoni izjednaèivši rekord Paula Westphala s Phoenixom iz sezone 1992/93.

U prvom krugu doigravanja Chicago æe u subotu domaæom utakmicom zapoèeti seriju s Indiana Pacersima.

Bitku za ulazak u doigravanje s prvim renkingom protiv Bullsa izgubili su San Antonio Spursi, koji su u srijedu izgubili kod Phoenix Sunsa 106-103 te sezonu završili s omjerom 61-21.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (36)
  • Asistencije: Mario Chalmers (13)
  • Skokovi: Jamaal Magloire (19)
  • Ukradene lopte: John Salmons (5)
  • Blokade: Etan Thomas (4)

Nije to jedina loša vijest za sastav Grega Popovicha. Puno je lošija ona da im se u prvoj èetvrtini ozlijedio ponajbolji igaè Emanuel Ginobili, koji je pri jednom padu s Grantom Hillom zaradio istegnuæe ligamenata lakta. Preliminarne rentgenske snimke nisu, sreæom po Spurse, pokazale da se radi o ozbiljnijoj ozljedi. Preciznije pretrage slijede.

Marcin Gortat bio je najbolji èovjek u pobjedi arizonskog sastava. Poljski je centar ubacio Sunsima 21 koš uz 13 skokova.

U prvoj æe rundi doigravanja San Antonio, poznato je to od ranije, igrati s Memphisom.

Los Angeles Lakersi su obranili drugo mjesto na Zapadu pobijedivši nakon produžetka Kingse u Sacramentu 116-108. Do pobjede ih je s 36 koševa, 9 skokova i 8 asistencija predvodio Kobe Bryant, strijelac trice za izjednaèenje 4,8 sekundi prije kraja èetvrte èetvrtine.

Kingsi su vrlo vjerojatno odigrali svoju posljednju utakmicu u Sacramentu. U Anaheim, njihovo izvjesno buduæe stanište, gromoglasnim navijanjem ispratilo ih je 17.317 navijaèa.

Lakersi kreæu u doigravanje domaæim okršajem protiv New Orleans Hornetsa.

Bez LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha, koje je trener Erik Spoelstra odmarao, kao i bez ozlijeðenog Mikea Millera, Miami Heat je u Torontu nadigrao domaæe Raptorse 97-79. Napadaèki je uèinak karijere ubacivši 35 koševa ostvario bek-pucaè gostiju Eddie House. Miami æe doigravanje poèeti protiv Philadelphie u subotu.

Los Angeles Clippersi su se od sezone oprostili domaæom 110-103 pobjedom protiv Memphis Grizzliesa uz triple-double uèinak Blakea Griffina. Zabio je dominantni krilni centar 31 koš uz po 10 skokova i asistencija u svojoj 82. utakmici debitantske sezone. Istu je propustio lani, u sezoni 2009/10, zbog teške ozljede koljena tijekom pripremnog razdoblja. U svojoj prvoj sezoni nova velika zvijezda NBA lige nije uspjela izboriti doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE