Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poraze upisali San Antonio, Boston, Chicago te Orlando

Omjerom dvije najbolje momèadi NBA lige u ponedjeljak su upisale domaæe poraze. Bullsi su u Chicagu izgubili od Philadelphia 76era 97-85, dok su od Spursa u San Antoniju bolji bili Portland Trail Blazersi. Završilo je 100-92.

Veèer iznenaðenja nadopunili su Boston Celticsi 107-100 porazom kod Indiana Pacersa, a nije se dobro proveo niti Orlando Magic u Madison Square Gardenu u kojem su New York Knicksi nakon produžetka slavili 113-106.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (39)
  • Asistencije: Earl Watson (9)
  • Skokovi: Dwight Howard (18)
  • Ukradene lopte: Jordan Crawford (4)
  • Blokade: Thaddeus Young (4)

Nakon èetrnaest uzastopnih pobjeda u United Centeru Bullsi nisu uspjeli do kraja okrenuti -23 protiv 76ersa. Razlika je to koju je sastav iz Philadelphije stvorio u prvom poluvremenu utakmice, ali koji se uskoro pokazao teško branjivim. Domaæin je došao na -4 u posljednjoj èetvrtini, ali i ostao bez snage za puni preokret. Derrick Rose bio je uobièajeno napadaèki uèinkovit (31 poen), ali jaka obrana, èesto i udvajanje na izglednom MVP-igraèu osnovnog dijela lige, natjerala ga je i da izgubi èak deset lopti.

Za Bullse, koji niti u jednom trenutku utakmice nisu poveli, poraz je bio tek drugi u posljednjih èetrnaest ogleda te su sada na omjeru 53-20. Thaddeus Young s 21 poenom i sedam skokova i Andre Iguodala s 19 koševa uz po sedam skokova i asistencija bili su najzaslužniji za Philadelphijinu pobjedu.

Indiana je u teškoj borbi za doigravanje, a pobjeda protiv Bostona itekako im je pomogla da se sami uèvrste na osmom mjestu ljestvice Istoène konferencije. Izostanak visoke linije Celticsovih igraèa (Kendrick Perkins mijenjan, Shaquille O’Neal i Jermaine O’Neal, te Troy Murphy ozlijeðeni), te nakrcanost Kevina Garnetta i Nenada Krstiæa osobnim pogreškama bila je izvrsna situacija da Indianin centar Roy Hibbert zagospodari reketom. Ubacio je 26 poena što je tek drugi puta u posljednjih mjesec dana da je prebacio 20. Za Boston, koji je poražen sedmi puta u posljednjih dvanaest utakmica, Rajon Rondo je s 22 koša i osam asistencija pokazao najviše.

Bez svog najboljeg trojca Spursi su poraženi èetvrti uzastopni puta, ovaj put od Portland Trail Blazersa. Izostali su Tim Duncan, Emanuel Ginobili i Tony Parker, a nije bilo niti Antonija McDyessa što je itekako pomoglo Portlandu da u samo tri dana razmaka stigne do druge pobjede protiv omjerom (57-17) najbolje momèadi NBA lige. U tek èetvrtom domaæem porazu ove sezone, a odigrali su 37 utakmica, za Spurse je najviše pokazao George Hill (27 poena, šest asistencija). Andre Miller s 26 i Wesley Matthews s 19 koševa bili su najbolji kod Blazersa.

Nakon niza od šest vezanih poraza sastav New Yorka slavio je protiv Orlando Magica 113-106 pobjedu ostvarenu u produžetku. Najbolju partiju u dresu Knicksa od kada je pojaèao momèad svojim dolaskom ponudio je Carmelo Anthony, strijelac 39 poena. Nakon poluvremena ih je ubacio 33, a imao je i deset skokova. Uz 20 koševa i devet skokova Amar’ea Stoudemirea Knicksi su se dodatno približili svom prvom doigravanju od 2004. godine. Pobjeda im je bila tek druga u posljednjih jedanaest utakmica i osma u 20 utakmica u kojima u svojim redovima imaju Anthonyja i Chaunceyja Billupsa. U redovima Magica je s 29 poena i 18 skokova sjajan bio Dwight Howard, no ponovno utakmicu nije odigrao do kraja zbog prekršaja. Takoðer, dobio je i 17. tehnièku.

Spomenimo i tek drugu gostujuæu pobjedu ostvarenu u 37. pokušaju momèadi Washington Wizardsa. Slavili su u produžetku kod Utah Jazza, a završilo je 100-95. Izbjegli su tako Wizardsi moguænost poravnavanja najgoreg gostujuæeg uèinka svih vremena. Isti je u vlasništvu sastava Sacramento Kingsa iz sezone 1990/91 kada je ostvaren omjer na strani 1-40.

Latest Posts

NE PROPUSTITE