Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Porazi Hrvata u NCAA, solidan Buljan

Danas je u NCAA ligi, diviziji I odigrano 94 utakmice meðu kojima je bilo i mnoštvo naših predstavnika. Nekih od njih ponovno su bili pošteðeni sa strane trenera, Marin Bavèeviæ (TCU) i Filip Tonèiniæ (Texas A&M-CC).

Nebraska – TCU 90:77
Zvonko Buljan (na slici), (po)najbolji igraè svog sveuèilišta TCU, je nakon loše igre protiv Arizone State ponovno odigrao ispod prosjeka. Od igraèa koji je u prve dvije utakmice imao prosjek od 18 koševa, 16,5 skokova i 2,5 asistencija oèekuje se puno više nego što je to juèer uèinio protiv Nebraske. Za 34 minute upisao je 8 koševa, 8 skokova i 4 asistencije. Buljan æe imati slijedeæu utakmicu na rasporedu za dva dana kada æe protivnik TCU-a biti sveuèilište Colgate, dok æe se dan kasnije suèeliti s Texas State.

Albany – Detroit 54:66
Zagrepèanin Fran Urli u dresu Albanya ponovno nije dobio više prilike od strane njegovog trenera. Nakon što je juèer protiv Alcorn Statea dobio svega 10 minuta, danas je protiv Detroita u dvije minute svoje statistièke tablice ostavio neispunjene. Inaèe, ovo je bila veæ peta utakmica sveuèilišta Albanya, a Fran Urli dva puta je to sve skupa gledao kao 13. igraè. Hoæe li više prilike dobiti u sljedeæim utakmica bit æe jasno veæ danas u ponoæ kada æe doma ugostiti sveuèilište Robert Morris.

Loyola (MD) – Mount St. Mary’s 44:63
Paolo Ivis i njegova Loyola doživjeli su i drugi poraz, a Ivis je tri minute koje mu je pružio njegov trener iskoristio za 2 poena i 1 skok. Ivis æe u utorak putovati u Dartmouth, gdje æe imati ponovno priliku da pokaže svoje znanje, no u prilog mu svakako ne ide njegov status (freshman) kao ni njegov trener koji ga je uvrstio meðu dvanaest igraèa u dvije od èetiri utakmica.

Za kraj spokenimo još dva veæ na poèetku spomenuta igraèa. Marin Bavèeviæ i dalje u dresu TCU-a ne dobiva priliku, dok je puno zanimljiviji status Filip Tonèiniæa koji je u zadnjoj utakmici protiv South Dakota zapoèeo u prvoj petorci. Utakmicu je završio sa 18 minuta provedenih na parketu, a uknjižio je 5 koševa, 6 skokova i 2 asistencije. Nakon toga njegovo sveuèilište Texas A&M-CC je upisao dvije pobjede bez njegove pomoæi. Nadamo se da to neæe biti dodatan razlog da trener Texasa Filipa iz prve petorke premjesti na mjesto prve rezerve.

Latest Posts

NE PROPUSTITE