Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Porazi Hrvata u NCAA

Juèer je odigrano 70 utakmica u NCAA ligi, a u tri susreta svoju priliku dobili su i naši predstavnici koji s više ili manje uspjeha nastupaju u sveuèilišnom prvenstvu SAD-a.

Northern Illinois – Illinois (25) 61:80
U dresu Northern Illinoisa samo pet minuta dobio je Ante Džepina koji je to iskoristio za 2 koša (1-1 iz igre) i 1 skok. Inaèe taj centar roðen Kraljevici u prvoj je utakmici u ovoj sezoni protiv Northwestrna (13.11) upisao 6 koševa, 4 skoka i 1 ukradenu loptu za samo 12 minuta, dok je na drugoj strani u dresu Northwesterna, Ivan Peljušiæ uknjižio 7 koševa i 2 asistencije.

Džepina sljedeæu utakmicu igra u petak protiv Tennessee State, dok æe Ivan Peljušiæ danas igrati protiv Butlera.

Columbia – DePaul 53:59
Mario Štula
je u dresu DePaula odigrao 14 minuta, a uspio je upisati dva skoka, dok loptu prema košu nije uputio. Sljedeæu utakmicu igra u petak protiv Northwestern Iowa.

TCU – Arizona State 49:52
Zvonko Buljan
(na slici), jedan od nositelja sveuèilišta TCU je nakon dvije odliène utakmice ovog puta zakazao i za 24 minuta upisao samo 6 koševa i 3 asistencije. Svakako premalo za igraèa koji je u prvoj utakmici upisao 22 koševa, 16 skokova i 2 asistencije, odnosno u drugoj 14 koševa, 17 skokova i 3 asistencije.

Taj mladi Spliæanin novu æe utakmicu imati u subotu kad æe moæi ponovno pokazati svoj talent i donijeti svojoj ekipi treæu pobjedu u ovoj sezoni.

Za kraj možemo dodati još da je drugi Spliæanin u redovima TCU-a, Marin Bavèeviæ (freshman) nakon što nije igrao prvu utakmicu, te u drugoj dobio priliku svega 1 minutu, propustio susret protiv Columbie.

Hrvati u NCAA:
Zvonko Buljan (TCU) – 6sk, 3a
Ante Džepina (Northern Illinois) – 2p, 1sk
Mario Štula (DePaul) – 2sk
Marin Bavèeviæ – nije igrao

Latest Posts

NE PROPUSTITE