Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Porazi Miamija i Clippersa, uspješni Lakersi i Knicksi

Košarkaši Miami Heata poraženi su na gostovanju kod Indiana Pacersa u Indianapolisu 102:89. Pacersi nakon prve četvrtine više nisu zaostajali i upisali su 13. uzastopnu domaću pobjedu.

David West imao je sjajnu večer ubacivši 30 koševa uz šut iz igre 12/15, predvodivši tako Pacerse do druge uzastopne pobjede nad aktualnim prvacima. Pridružila se Indiana tako New York Knicksima kao jedina momčad koja je pobijedila Miami u dva navrata u sezoni. Paul George ugradio je 15 koševa u trijumf Pacersa, isto koliko i Lance Stephenson, dok je s druge strane kod Miamija tradicionalno najbolji bio LeBron James s 28 koševa i 6 skokova.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: David West (30)
  • Asistencije: Ty Lawson (13)
  • Skokovi: Tyson Chandler (20)
  • Ukradene lopte: Ersan Ilyasova (4)
  • Blokade: Elton Brand (4)

Do posljednje dvije utakmice protiv Pacersa Miamijev šuter Ray Allen nije bio ostavljen bez postignutog koša od 1997. godine. Ali u obje posljednje utakmice u Indiani nije ubacio niti jedan koš, promašivši pritom svih devet šuteva.

Poraz Miamija iskoristili su New York Knicksi i približili im se na vrhu Istočne konferencije domaćom pobjedom nad Milwaukeejem 96:86. Carmelo Anthony predvodio je četvoricu dvoznamenkastih igrača Knicksa s 25 koševa, dok je Tyson Chandler uz 9 koševa uhvatio čak 20 lopti pod obručima. Knicksi su sad na omjeru pobjeda i poraza 29-15, te imaju isti broj pobjeda kao i Miami uz jedan poraz više. Trenutno je trener Miamija Erik Spoelstra u poziciji da vodi momčad Istočne konferencije na All-Star vikendu u Houstonu, ali izgubi li njegova momčad u nedjelju od Toronta, a New York savlada Sacramento ta će čast pripasti treneru Knicksa Mikeu Woodsonu.

Ukupno su u petak navečer u 12 odigranih utakmica 10 pobjeda ostvarile domaće momčadi. Jedine dvije gostujuće upisali su L.A. Lakersi i Dallas Mavericksi.

Lakersi su tako slavili u Target Centeru u Minneapolisu protiv Minnesote 111:100 zahvaljujući sjajnom startu u utakmicu. Već su prvu dionicu igre dobili +13 (37:24), a 6 minuta i 22 sekundi prije završetka druge četvrtine imali su 29 koševa prednosti. Započevši umjesto ozlijeđenog Dwighta Howarda (rame) Lakerse je predvodio Pau Gasol s 22 koša i 12 skokova, dok je Kobe Bryant odigrao još jednu all-round utakmicu sa 17 koševa, 12 skokova i 8 asistencija. Bila je ovo Lakersima 20. uzastopna pobjeda u Minneapolisu protiv Timberwolvesa, što je najdulji aktivni niz u NBA ligi.

Kod Minnesote, koja je izgubila 11 od zadnjih 12 susreta, najbolji je bio Aleksej Šved s 18 koševa.

Dallas je usprkos izostancima Dirka Nowitzkog (aduktor) i Chrisa Kamana (potres mozga) slavio protiv Phoenix Sunsa 109:99. Darren Collison imao je jako dobar all-round učinak s 19 koševa, 6 skokova i 6 asistencija, dok je O.J. Mayo ubacio 20 koševa. Kod Sunsa je najefikasniji bio Shannon Brown s 20 koševa, dok je Goran Dragić zabio 19 koševa, uz 9 asistencija i 8 skokova.

Toronto Raptorsi uvjerljivo su pobijedili Los Angeles Clipperse u svom Air Canada Centeru 98:73 u utakmici u kojoj im je najveća prednost iznosila 31 koš. Ovom pobjedom Raptorsi su prekinuli crni niz od tri uzastopna poraza u debiju Rudyja Gaya koji je ušavši s klupe ubacio 20 koševa. Amir Johnson ostvario je double-double učinak s 19 koševa i 16 skokova, dok je DeMar DeRozan ubacio 19 koševa uz 7 asistencija. Clippersima su 73 ubačena koša rekordno slab učinak u sezoni, a u njihovim je redovima najbolji bio Blake Griffin sa 17 koševa i 9 skokova.

Brooklyn Netsi na domaćem su parketu sa tijesnih 93:89 pobijedili oslabljene Chicago Bullse kojima zbog ozljeda nisu zaigrala ponajbolja dva igrača Carlos Boozer (zadnja loža) i Joakim Noah (stopalo). Petoricu dvoznamenkastih igrača Netsa do pobjede je vodio Brook Lopez s 20 koševa, dok su kod Bullsa Marco Belinelli i Luol Deng zabili po 18 svaki.

Latest Posts

NE PROPUSTITE