Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Porazi Miamija i Oklahoma Cityja, prva pobjeda Detroita

Košarkaši Miami Heata i Oklahoma City Thundera, sudionici velikog finala NBA lige prošle sezone, doživjeli su poraze u utakmicama odigranima u noæi sa srijede na èetvrtak.

Miami je stradao na gostovanju kod Los Angeles Clippersa u Staples Centeru 107:100, dok je Oklahoma izgubila kod kuæe od Memphisa 107:97.

Double-double uèinke protiv Heata ostvarili su Blake Griffin (20 koševa i 14 skokova) i Chris Paul (16 koševa i 10 asistencija), a petorica igraèa Clippersa zabili su dvoznamenkast broj koševa. Najviše je, 22 koša, zabio “džoker” s klupe Jamal Crawford.

LeBron James predvodio je prvake s 30 koševa, dok je Ray Allen zabio 14 koševa, ukljuèujuæi èetiri trice. Dwyane Wade ubacio je tek 6 koševa uz šut iz igre 2-10, ali treba reæi da je igrao sa ozlijeðenim lijevim stopalom.

Clippersi su dobili Miami u posljednjih pet utakmica u Staples Centeru, a prvacima su nanijeli veæ treæi poraz u sezoni u devetoj utakmici.

Oklahoma je sjajno otvorila susret protiv Memphisa i nakon prve èetvrtine vodila 30:20. Meðutim u drugoj su dionici zabili tek 15 koševa, primili èak 36, što je bio zaostatak od kojeg se nisu uspjeli oporaviti iako su igrali u svojoj Chesapeake Energy Areni.

Rudy Gay vodio je Grizzliese s 28 koševa, dok je Zach Randolph ubacio 20 uz 11 skokova. Kevin Durant je s 34 koša imao najefikasniju veèer u sezoni, ali nije mogao “pokriti” loše šuterske veèeri Russella Westbrooka (6-19) i Kevina Martina (1-4). Westbrook je na kraju završio s dobrim brojkama, 17 koševa i 13 asistencija, ali Memphis je imao petoricu dvoznamenkastih igraèa.

Detroit Pistonsi iznenadili su Philadelphia 76erse u njihovom Wells Fargo Centeru i slavili 94:76. Bila je to prva pobjeda za Detroit u sezoni u devetoj odigranoj utakmici. Najviše zasluga za trijumf imaju Greg Monroe (19 koševa i 18 skokova), rookie Kyle Singler (16 koševa) i Tayshaun Prince i Brandon Knight koji su obojica zabili po 15 koševa. Lavoy Allen bio je sa 14 koševa najefikasniji igraè Philadelphije koja je izgubila treæu zaredom kod kuæe uz mizernih 29,8% šuta iz igre. Prethodno su najlošiji postotak šuta 76ersi imali takoðer protiv Detroita 23. veljaèe 2004. godine.

Chicago Bullsi slavili su na gostovanju kod Phoenixa u produžetku 112:106 zahvaljujuæi prvenstveno igraèima pod košem. Iz reketa su Bullsi ubacili 50 koševa, a istaknuli su se Carlos Boozer s 28 koševa i 14 skokova, te Joakim Noah s 21 košem i 12 skokova. Luol Deng zabio je takoðer 21 koš za “bikove” koji su prosuli plus 18 iz treæe èetvrtine. Najbolji kod Sunsa bio je Luis Scola s 24 koša i 14 skokova.

Boston Celticsi slavili su domaæu pobjedu 98:93 protiv Utah Jazza iako su dobar dio utakmice odigrali bez ozlijeðenog playmakera Rajona Ronda. Ozlijedio je Rondo gležanj desne noge prilikom pokušaja polaganja u treæoj èetvrtini. Bostonove rezerve ubacile su 47 od momèadskih 96 koševa, a prednjaèili su Jeff Green i Leandro Barbosa, svaki sa 16 koševa. Najefikasniji “Kelt” s 23 koša bio je Paul Pierce, dok je najbolji kod Utaha s 20 koševa i 12 skokova bio Paul Millsap.

Charlotte Bobcatsi pobijedili su u gostima Minnesota Timberwolvese 89:87 i tako ostvarili treæu vezanu pobjedu. U završnici je Minnesota posve sustigla Bobcatse i izbrisala njihovu prednost od 16 koševa razlike, ali je 0,7 sekundi prije kraja Kemba Walker dobio pobjedu gostima.

Bobcatsi su prošlu sezonu završili sa samo sedam pobjeda, a sada su na omjeru 4-3. Tri pobjede do ove utakmice nisu vezali od ožujka 2011. godine. Najbolji kod pobjednièke momèadi bio je Walker s 22 koša, dok Timberwolvesima nije pomogla niti sjajna partija Andreija Kirilenka koji je ubacio 26 koševa (šut iz igre 9-12) uz 12 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE