Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Porazi Warriorsa i Celticsa, Harden nastavlja oduševljavati, odličan i Bogdanović

Sinoćnje NBA utakmice obilježili su porazi dvaju od najjačih ekipa lige – Warriorsa i Celticsa. Igrao je i naš Bojan Bogdanović koji je Orlandu zabio 22 poena, a 100. nastup u ligi imao je Dario Šarić. Nekoliko minuta dobio je i Ante Žižić, a Mario Hezonja i Ivica Zubac nisu nastupili za svoje klubove.

Philadelphia 76ers – Cleveland Cavaliers 91:113

U prvoj utakmici večeri smo očekivali nešto napetiji i dramatičniji duel između Sixersa i Cavsa, no to se nije dogodilo. Cavsi su napravili prednost u drugoj četvrtini koju su čuvali do samog kraja i tako osmom pobjedom u nizu potvrdili da se stvari vraćaju na mjesto. Osim Joela Embiida, nitko nije bio na razini kod Philadelphije. Kamerunac je zabio 30 koševa uz 11 skokova. Nakon njega, najbolji učinak imao je Timothe Luwawu-Cabarrot s tek 12 koševa, a naš Dario je u 100. nastupu bio pomalo samozatajan i ubacio osam poena uz deset skokova.

Cleveland počinje igrati kako se od njih očekuje te izgleda da je početna kriza iza njih. LeBron James odigrao je još jednu odličnu utakmicu s 30 poena, 13 skokova te šest asistencija. Dwyane Wade dodao je 15 koševa, a naš Ante Žižić je za četiri minute ubacio dva poena.

Boston Celtics – Detroit Pistons 108:118

Jako zanimljiva utakmica odigrala se u Bostonu. Celticsi i Pistonsi razmjenjivali su vodstvo tijekom cijele utakmice, ali sredinom posljednje četvrtine na scenu stupa Andre Drummond sa šest koševa iz dva napada (koš+faul) i rješava utakmicu u korist svoje ekipe. Kod Bostona, jedan od lošijih šutera lige, Marcus Smart, imao je odličnu šutersku večer. Sa šest pogođenih trica dogurao je do 23 poena i podijelio šest asistencija. Kyrieju Irvingu mnogo problema zadao je bivši igrač Bostona Avery Bradley, Irving je ubacio za njega slabašnih 18 koševa.

Pistonsi pokazuju da su ekipa koja ima i glavu i rep. Nakon gostujućih pobjeda protiv Warriorsa i Thundera, slavili su i protiv Celticsa. Glavni razlog za to je Andre Drummond – sinoć je imao 26 poena i čak 22 skoka uz šest asistencija. Tobias Harris također igra odlično, zabio je 31 poen uz osam skokova. Reggie Jackson na 20 poena dodao je i osam asistencija. Detroit je svakako jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone te predstavljaju missmatch za mnoge jake ekipe.

Golden State Warriors – Sacramento Kings 106:110

Na prvi pogled šokantan poraz Warriorsa, no treba reći da nisu igrali Stephen Curry i Kevin Durant pa sve postaje puno jasnije. Utakmica napeta cijelim svojim tokom, a Kingsi su uspjeli biti koncentriraniji u samoj završnici. Bez Curryja i Duranta, odgovornost je morao preuzeti Klay Thompson te je zabio 21 poen. Patrick McCaw se našao u startnoj petorci umjesto Curryja i zabio 16 poena uz sedam asistencija. Draymond Green dodao je 14 poena i podijelio osam asistencija.

Kod Sacramenta, najbolji je bio Willy Cauley-Stein s lijepim učinkom od 19 poena, osam skokova i šest asistencija, a imao je samo jedan promašaj iz igre. Iskusni George Hill zabio je 16, dok je Bogdan Bogdanović, koji je pogodio pobjednički šut, zabio 12 poena. U svakom slučaju, ohrabrujuća pobjeda za Sacramento, no ne treba često očekivati takve stvari od njih.

Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers 120:115

Noć su gradskim derbijem u Los Angelesu zatvorili Clippersi i Lakersi, a Clippersi su nakon devet uzastopnih poraza sada uspjeli zaredati tri pobjeda. Presudila je završnica utakmice u kojoj su Clippersi ipak bili bolji. Fenomenalnu partiju odigrao je bivši igrač Lakersa Lou Williams. Williams je svom bivšem klubu zabio čak 42 poena. Blake Griffin bio je standardno dobar zabivši 26 koševa uz 11 skokova i šest asistencija. Austin Rivers odigrao je solidnu utakmicu sa 17 poena, osam skokova te šest asistencija.

Kod Lakersa, najbolji je bio Kentavious Caldwell-Pope s 29 poena i šest skokova. Jordan Clarkson i Brandon Ingram zabili su po 17 koševa, a treba reći da se na teren nakon ozljede vratio Larry Nance Jr. što će ubiti svaku nadu da Ivica Zubac konačno dobije neku minutažu.

Ostali rezultati:

Svakako još moramo spomenuti odličan nastup Jamesa Hardena koji ističe svoju MVP kandidaturu. Zabio je 37 poena, podijelio osam asistencija i uhvatio deset skokova u pobjedi nad Netsima. I LaMarcus Aldridge imao je double-double u pobjedi nad Mavericksima s 33 poena i deset skokova, a ta utakmica bila je povratnička za Tonyja Parkera. Čeka se još samo Kawhi Leonard.

Indiana Pacers – Orlando Magic 121:109

New York Knicks – Portland Trail Blazers 91:103

Houston Rockets – Brooklyn Nets 117:103

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 115:108

Latest Posts

NE PROPUSTITE