Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Portland kod Atlante, Indiana nastavlja svoj niz?

Srijeda je dan kada je NBA liga u punom pogonu, a pogotovo u ovakvom zgusnutom rasporedu. Veèeras je na rasporedu 11 ogleda. Zanimljivo bi trebalo biti u Philadelphiji gdje gostuje Denver a vidjet æemo kako su Spursi prebrodili juèerašnji poraz pošto ih veæ Orlando èeka u Amway Centru. Boston bi trebao napokon prekinuti svoj negativni niz protiv Toronta a bit æe i zanimljivo vidjeti dvije jake ekipe kako se snalaze na kratkim turnejama po suprotnim konferencijama. Indiana po Zapadnoj a Portland po Istoènoj. I za kraj dana, Dallas je i dalje u Los Angelseu no ovaj put ih èekaju Clippersi.

Philadelphia 76ers – Denver Nuggets  01.00

Sixersi (10-3) su ponovo uhvatili par pobjeda u nizu i sjajno se drže na drugoj poziciji Istoène konferencije tik iza Bullsa. Domaæim pobjedama i namjeravaju ostati pri vrhu Istoka i iskoristiti slabu formu pojedinih ekipa kojima je ipak mjestu iznad Sixersa. U zadnjem susretu u ponedjeljak dobili su Buckse na svome parketu sa 12 poena razlike gdje su im ubacili 11 trica i ukrali im èak 12 lopti. Za susret sa Nuggetsima je upitan Evan Turner radi sitne ozljede koja ga je udaljila i od susreta sa Bucksima. Nuggetsi (9-5) nastavljaju odmah veèeras svoj gostujuæi niz. Juèer su svladali takoðer Buckse 105-95 a najbolji strijelci ekipe su bili dvojac sa klupe Corey Brewer (22) i Al Harrington (16). Juèerašnji ogled je propustio Rudy Fernandez radi ozljede pa je upitan i za veèeras. Ovo bi trebao biti sjajan dvoboj koje gaje momèadsku igru i gdje u prvom planu nije neki pojedinac nego uvijek cijela ekipa.

Sitnu prednost dajemo Sixersima koji doèekuju malo odmorniji susret. Moglo bi biti manje od 200 poena na utakmici jer bi se pitanje pobjednika moglo odluèivati tek na samome kraju.

Washington Wizards – Oklahoma City Thunder  01.00

Wizardsi (1-12) oèito ne planiraju popraviti score u ovih pet domaæih utakmica što ih imaju u nizu. Prve dvije su veæ izgubili iako se u zadnjoj protiv Rocketsa vidio napredak što se igre tièe. Naroèito se to izrazilo kod predvodnika ove momèadi, igraèa koji mora ponavljati puno èešæe ovakve partije inaèe æe Wizardsi ostati prikovani za dno lige. John Wall je ostvario rekord karijere ubacivši Houstonu 38 poena, a tome je još dodao 8 asistencija, 6 skokova i 4 ukradene lopte. Šteta što nije imao još jednog raspoloženog suigraèa na makar pola tog uèinka jer bi Wizardsi puno bolje prošli. U ekipu se vratio Blatche (ali ne i u prvu petorku) nakon kratke pauze no ponovo nema Lewisa koji ima problema sa koljenom i bit æe upitan za Oklahomu. Gosti imaju najbolji omjer lige (12-2) i oèito na toj poziciji planiraju ostati i nakon tri vezana gostovanja sa ekipama na Istoku. Boston su riješili u ponedjeljak puno lakše nego što se oèekivalo a Durantu i Westbrooku je puno pomogao Sefolosha sa 19 poena, 5 skokova i 4 ukradene lopte. Oklahoma je u punom sastavu i trebao bi to biti zanimljiv dvoboj mladih razigravaèa Walla i Westbrooka. Šteta što na ostalim pozicijama neæe biti sliènih dvoboja jer je Thunder tamo u debeloj prednosti.

Oklahoma bi trebala dobiti ovaj susret bez nekih veæih napora. Durant i ekipa su veliki favoriti i pobjeda domaæina bi bila veliko èudo.

Orlando Magic – San Antonio Spurs  01.00

Orlando (10-3) je oèekivano visoko na Istoku. Juèer su se pomuèili kod kuæe protiv Charlotte no na kraju su upisali pobjedu. Nisu bili tricaški raspoloženi kao u ponedjeljak protiv New Yorka, no zato je Howard ponovno upisao svoj double-double uèinak (25+17). Odigrali su susret bez Jasona Richardsona koji ima problema sa koljenom pa æe možda propustiti i veèerašnji dvoboj protiv San Antonia (9-5). Gosti dolaze u Amway Centar nakon juèerašnjeg teškog poraza kod Miamija. Iako su zabili 98 poena slabo su odigrali obranu i primili èak 120, najviše ove sezone. Nisu mogli obraniti sjajan Miamijev šut i trice su ih pokopale. Veèeras dolaze kod ekipe koja temelji svoju igru na tricama i Howardu pa ih mogu oèekivati slièni problemi. Ginobili i Ford su i dalje out no Popovich ima ostatak ekipe na raspolaganju.

Malu prednost dajemo domaæinu jer su jaèi pod košem za najboljeg centra lige, a takoðer su i u solidnoj šuterskoj formi što bi trebali iskoristiti.

Boston Celtics – Toronto Raptors  01.30

Boston (4-8) je sada veæ u velikoj krizi i ne mogu se izvuæi niti na težak raspored u tih kobnih, zadnjih 5 susreta. Nitko se nije nadao da æe Celticsi imati pet poraza zaredom a pogotovo ne da æe od tih pet èetiri doæi na domaæem parketu. Tome treba dodati da veæ šest utakmica nisu prešli brojku od 90 ubaèenih poena i to je dodatna stvar koja bi trebala brinuti Riversa i njegove igraèe. Zadnji šamar su im ‘opalili’ igraèi Thundera u TD Gardenu. Nisu imali rješenja za mladu momèad i opet su ušli u susret sa zaostatkom kojeg su kasnije stizali ali neuspješno. Koštao ih je malo lošiji šut od gosta ali i izostanak poena Allena koji nije odigrao na svojoj pravoj razini. No tom negativnom nizu bi napokon mogao doæi kraj jer im u goste stižu slabi Raptorsi (4-10) koji imaju takoðer niz od pet uzastopnih poraza. I dalje željno išèekuju povratak svog prvog strijelca i drugog skakaèa ekipe Bargnanija bez kojeg se teško snalaze. On je veæ tri utakmice out i upitan je za veèerašnje gostovanje kod Bostona. Bit æe to dvoboj ekipa koje su meðu najlošijima u ligi po prosjeku zabijenih poena (Boston 89,75 a Toronto 86).

Boston je unatoè slaboj formi veliki favorit i oèekujemo da æe napokon prekinuti taj negativan niz i doæi do prve pobjede nakon 4. sijeènja.

New Jersey Nets – Golden State Warriors  01.30

Netsi (3-11) se vraæaju u svoj Prudential Centar nakon ne baš uspješne èetiri utakmice protiv ekipa sa Zapadne konferencije. Tamo su ostvarili jednu pobjedu (Suns) i tri poraza (Nuggets, Jazz, Clippers). Zanimljivo da su u posljednjem porazu protiv Clippersa dobili èak tri od èetiri èetvrtine u svoju korist, no kljuèna je bila ona prva koju su Clippersi završili sa +15. Do kraja susreta su se prikljuèili i u zadnje minute ušli u egal no nisu imali dovoljno koncentracije niti raspoloženog igraèa i izgubili. Deron Williams je još jednom razoèarao zabivši 14 poena od 14 šuteva i ne ostvarivši niti jedan skok na utakmici. Marshon Brooks je opet pokazao kako može biti koristan sa uèinkom od 19 poena, 8 skokova i 3 asistencije. Veèeras doèekuju Warriorse (5-8) koji su juèer ostvarili drugu pobjedu u nizu u gostima nakon uvodna èetiri poraza. Ovaj put je pao Cleveland a sjajan je bio David Lee (29 poena, 9 skokova) koji u zadnje tri utakmice predvodi svoj Golden State. Warriorsi æe i veèeras biti bez svog ponajboljeg igraèa Stephen Currya koji je sad veæ propustio sedam susreta zaredom.

Za ovaj ogled dajemo manju prednost domaæinu koji su imali dan više odmora ali su pokazali u zadnjem susretu da mogu odigrati dobro kad žele i ovo je pravo vrijeme da se trgnu i poènu pobjeðivati. Williams bi morao ubaciti iznad 18 poena jer bez njegovog uèinka ne mogu do pobjede.

New York Knicks – Phoenix Suns  01.30

Knicksi (6-7) su odigrali solidnu utakmicu u ponedjeljak kod kuæe protiv Magica ali su morali potpisati još jedan poraz (treæi u nizu) jer se jednostavno nisu mogli nositi sa protivnikovih 17 trica. Tyson Chandler je odigrao sjajnu obranu na najdominantnijem centru današnjice Howardu no vanjska linija Magica ih je dotukla. Anthony je ubilježio opet sjajne brojke (33 poena, 8 skokova, 5 asistencija) no treba spomenuti da ga šut baš i nije služio (9-27). Opet treba naglasiti da Stoudemire igra neku svoju igru koja Knicksima nikako ne donosi dobroga. U zadnja èetiri susreta je na prosjeku od 12,5 poena što je razoèaravajuæe za takvog igraèa koji bi svaku veèer morao biti na 20+10 uèinku. U goste im dolaze Sunsi (4-9) koji takoðer ne vole igrati obranu. U prosjeku primaju 97 poena a juèer su kod Bullsa (koji su bili bez Rosea) dobili 118. Nisu mogli parirati sjajnoj momèadskoj igri gostiju koji su kombinirano ostvarili 31 asistenciju i radi toga su bili poraženi. Samo tri igraèa su odigrala na nivou juèer. Steve Nash sa 25 poena i 9 asistencija je predvodio Phoenix. A dobar je bio i dvojac pod košem Marcin Gortat (14 poena, 15 skokova) i Robin Lopez (16 poena, 6 skokova). Sunsi imaju sada veæ pet poraza zaredom a mogao bi se i nastaviti taj broj jer nakon Knicksa slijede još dva jako teška gostovanja.

Veèeras bi Knicksi trebali prekinuti svoj niz poraza (a nastaviti Phoenixov) jer obrana Sunsa ne može zaustaviti Anthonya. On bi pak mogao preko 26 poena jer gosti nisu poznati po jakoj i èvrstoj obrani.

Atlanta Hawks  –  Portland Trail Blazers   02.00

Èini se da ozljeda Ala Horforda zasad ne smeta Atlanti (10-4) koja ima tri pobjede zaredom i igra jako dobro. Nakon Charlotte i Minnesote, pao je i Toronto kod kuæe sa 93:84. U poèetku je Toronto još nešto malo prijetio, no kako je utakmica išla kraju tako je Atlanta poveæavala svoju prednost koja je najviše iznosila 13 koševa.  Josh Smith sa 28 i Joe Johnson sa 27 koševa su bili najraspoloženiji kod Hawksa.  Danas im u goste dolaze Portland Trail Blazersi (8-5) koji su pobjedom  84:77 protiv New Orleansa prekinuli niz od tri poraza.  Sa samo 8 igraèa u rotaciji bez problema su došli do pobjede, a najbolji je bio LaMarcus Aldridge sa 22 koša, dok je Nicolas Batum dodao 19 koševa.  Marcus Camby zbog ozljede nije igrao, a upitan mu je i današnji nastup.

Vrlo neugodna utakmica za prognoziranje, no malu prednost ipak dajemo domaæinima koji su u boljoj formi. Za oèekivati je utakmicu sa jakim obranama što bi trebalo uzrokovati mali broj koševa na utakmici.

New Orleans Hornets  –  Memphis Grizzlies  02.00

New Orleans (3-10) izgleda vrlo loše i najslabija su šuterska momèad. Imaju èetiri poraza zaredom, a zadnji su upisali kod kuæe protiv Portlanda 77:84. U toj utakmici nisu imali šanse i Portland je od poèetka preuzeo vodstvo koje je najviše iznosilo 17 poena razlike. Jarrett Jack je bio jedina svijetla toèka u momèadi New Orleansa te je upisao 21 koš. Danas im u goste stiže Memphis (6-6) s kojim su se susreli prije nekoliko dana u Memphisu i tad su domaæini upisali pobjedu 108:99. Gosti danas stižu u dobrom raspoloženju sa 3 domaæe pobjede zaredom (New York, New Orleans, Chicago).  U zadnjoj utakmici sa Chicago Bullsima koji su bili bez najboljeg igraèa Derricka Rosea, upisali su laganu pobjedu 102:86. Memphis je u jednom trenutku imao èak 27 poena prednosti, a najraspoloženiji u toj pobjedi je bio Rudy Gay sa 24 koša. Danas æe biti bez Hameda Haddadia te naravno bez Zacha Randolpha.

U ovoj utakmici favorit su Memphis Grizzliesi koji  su u boljoj formi i žele li dohvatiti playoff ovakve utakmice moraju dobivati. Možemo oèekivati malo koševa na utakmici.

Minnesota Timberwolves  – Detroit Pistons  02.00

Minnesota Timberwolvesi (5-8) su na svom terenu odigrali vrlo dobru utakmicu te pobijedili Sacramento Kingse 99-86. Do pobjede ih je vodio Kevin Love sa 33 poena (11/21) i 11 skokova.  Minnesota još uvijek igra bez Michaela Beasleyja koji ima problema sa stopalom te neæe biti u rotaciji još neko vrijeme. J.J. Barea i Martell Webster su odradili treninge i mogli bi možda biti spremni za ovu utakmicu.  Detroit Pistonsi (3-11) su sinoæ u Houstonu upisali 8.poraz (80:97) u zadnjih 9 utakmica, Rocketsi im nisu ostavili niti malo izgleda. Pistonsi izgledaju loše, muèe se na svim razinama, a treneru Franku ostaje malo toga za pokušati. Charlie Villanueva, Damien Wilkins i Will Bynum su na listi ozlijeðenih i njihovi nastupi su pod upitnikom.

Minnesota Timberwolvesi bi trebali doæi do nove pobjede jer Detroit igra katastrofalno.

Sacramento Kings  – Indiana Pacers  04.00

Sacramento (4-10)  je nakon sramotnog poraza u Dallasu (60:99) upisao i poraz kod Minnesota Timberwolvesa 86:99. Na poèetku utakmice su izgledali dobro i imali vodstvo od 8 koševa razlike, no kako je utakmica odmicala tako je Minnesota preuzela kontrolu i lagano poveæavala svoju prednost koja je najviše iznosila 18 poena razlike. Kod Sacramenta su tri igraèa postigla po 12 koševa  – Thornton, Thompson i Garcia, a ostatak momèadi je odigrao ispod oèekivanja.  Indiana Pacersi (9-3) su jedno od ugodnih iznenaðenja ove sezone.  Imaju dobro posloženu momèad u kojoj svaki igraè zna što mu je èiniti. Trenutno imaju tri pobjede zaredom, a zadnju su s lakoæom dobili Boston Celticse 97:83. Sa svojom obranom su prisilili su Boston na 38% ukupnog šuta. Najbolji strijelac je bio Danny Granger sa 21 košem, a dobri su bili Paul George i Darren Collinson sa 17 koševa.

Indiana Pacersi nisu igrali od nedjelje i odmorni odlaze u Kaliforniju te se oèekuje njihova pobjeda.  Sacramento æe teško imati odgovor na njihovu jaku obranu.

Los Angeles Clippers  –  Dallas Mavericks  04.30

Los Angeles Clippersi (7-4) su noæas teško poraženi na gostovanju kod  Utah Jazza 108:79. Otpoèetka utakmice domaæini su preuzeli inicijativu i nisu dali Clippersima previše prilika. Ponajbolji playmaker lige Chris Paul je propustio drugu utakmicu zaredom zbog ozljede tetive, a upitno je hoæe li biti spreman za Dallas. Mo Williams je takoðer izvan terena zbog ozljede stopala i takoðer je upitan za današnju utakmicu. Inaèe prvi strijelac momèadi Blake Griffin je ostao na samo 10 poena, a jedina pozitivna stvar je što nitko od igraèa nije odigrao više od 30 minuta. Dallas Mavericksi (8-6) su u ponedjeljak igrali protiv Lakersa koji su ih tricom Fishera u posljednjim trenucima porazili 73:70. Dirk Nowitzki je bio najefikasniji igraè utakmice s 21 poenom i 7 skokova. Jedini dvoznamenkasti uz njega je bio bivši igraè Lakersa, Lamar Odom sa 10 koševa. Vince Carter je prilikom pokušaja da izjednaèi rezultat 3 sekunde prije kraja, krivo doskoèio i ozlijedio stopalo pa neèe moæi igrati veèeras. Dallas je pobijedio Clipperse deset puta zaredom i u 39 od posljednjih 48 utakmica.

Ako æe i danas igrati bez Chrisa Paula, Los Angeles Clippersi æe teško doæi do pobjede protiv aktualnih prvaka i zbog toga prednost dajemo Dallasu. Dirk Nowitzki bi mogao iæi preko zadane granice koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE