Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Portland nastavio niz, Grizzliesi bolji od Clippersa

Sedma uzastopna pobjeda Portlanda, zanimljiva utakmica Oklahome i Denvera i pobjeda Memphisa nad Clippersima obilježili su još jednu noć NBA lige. Također za razliku od samog početka sezone favoriti su bili poprilično raspoloženi, a u šest odigranih utakmica domaće i gostujuće ekipe podijelile su učinak. Odličnim nastupima među igračima istaknuli su se Kevin Durant, Zach Randolph i Ty Lawson.

Čak niti najekstremniji kritičari ne bi se pred početak regularne sezone usudili reći kako će u okršaju Brooklyn Netsa i Portland Trail Blazersa gosti biti favoriti u susretu. Nakon odličnog početka i zabijenih 40 poena u prvom razdoblju, te izjednačenog drugog perioda izabranici Jasona Kidda na poluvrijeme su otišli sa sedam poena razlike i 63 zabijenih poena. Nažalost po domaće navijače tu je sve stalo, Portland je treći period dobio rezultatom 27:15, preuzeo kontrolu nad utakmicom i mirno ju priveo kraju. Portland je pobijedio zaslužujući odličnom šutu za tri poena i problemima Netsa u tom segmentu, a Brooklynu nije pomogla niti činjenica da su broj izgubljenih lopti sveli na sedam i da su postigli 33 od 35 slobodnih bacanja. Domaćini su i u ovom okršaju bili bez Derona Williamsa, Brooka Lopeza i Andreia Kirilenka, a vodio ih je Shaun Livingston s 23 poena. Kevin Garnett po prvi puta je u dresu Netsa postigao dvoznamenkast broj koševa, odlično ušao u utakmicu ali zatim kao i ostatak sastava stao.  Najbolji kod gostiju bio je LaMarcus Aldridge s 27 poena i osam skokova, Damian Lillard dodao je 19 i podijelio devet asistencija.

U utakmici s malim brojem poena Chicago Bullsi su puno teže od očekivanog slavili protiv Charlotte Bobcatsa. Bullsi ovom pobjedom dolaze do pete uzastopne i ostaju neporaženi na domaćem terenu. Obje ekipe mučile su se s postotkom šuta i prikazali napadački vrlo skromno izdanje, a ključna razlika bila je u 26 nasuprot osam zabijenih bacanja u koristi domaćeg sastava. Ključni trenutak u utakmici dogodio se 27 sekundi prije kraja kada je Luol Deng postigao tricu i donio ekipi prednost 85:81. Deng je predvodio Bullse s 21 poenom, a Carlos Boozer je zabilježio 12 poena i 17 skokova. Kod Bobcatsa najviše je pokazao Jeff Taylor, s 20 zabijenih poena,a solidno je odigrao i Gerald Henderson sa 16 poena, osam skokova i šest asistencija. Gosti su ponovo bili bez Ala Jeffersona, koji je odigrao tek tri utakmice zbog problema sa zglobom, dok se nakon odličnog početka kod Bullsa ozlijedio Jimmy Butler.

U triler završnici s očekivano velikim brojem poena Oklahoma je svladala Denver, iako su Nuggetsi vodili praktički cijelu utakmicu i kontrolirali susret. Kevin Durant i Russell Westbrook postigli su kombinirao 68 poena kako bi vodili Oklahomu do prekreta. Durant je postigao 38 poena, sakupio osam skokova i šest asistencija, dok je Russell dodao 30 poena i 12 skokova. Jedinu pomoć i dvoznamenkastog suigrača imali su u Reggieju Jacksonu, koji je dodao 14 poena. Najbolji kod Denvera bio je Ty Lawson s 29 poena i osam asistencija, a odličnu utakmicu odigrao je i J.J. Hickson s 18 poena i 19 skokova. Kroz cijeli susret Denver je prikazivao izrazio efikasan napad i izluđivao trenera Scotta Brooksa, ali u zadnjem periodu gosti su stali, šutirali ispod 30% i dozvolili Oklahomi da se vrati i prekine niz od tri uzastopne pobjede u međusobnim duelima.

Dallas Mavericksi pobijedili su Philadelphiju 76erse rezultatom 97:94 i došli do sedme pobjede i omjera od 5 0 na domaćem terenu. Serijom u drugom poluvremenu Mavsi su nadoknadili loš početak i nanijeli gostima treći uzastopni poraz.  Monta Ellis vodio je Dallas s 24 poena, od čega je 19 postigao u nastavku, a Dirk Nowitzki dodao je 20. Kod 76ersa najviše je pokazao Evan Turner s 26 poena, devet skokova i sedam asistencija, a izostanak Michaela Carter-Williamsa nastavlja odlično koristiti Tony Wroten, koji je postigao 19 koševa i ukrao pet lopti. Mavericksi su pobijedili unatoč ogromnoj prednosti Philadelphije u poenima u reketu i izgubljenim loptama, a nadoknadili su to boljim izvođenjem slobodnih bacanja

Bez većih problema Golden State Warriorsi došli su do nove pobjede protiv Utahe i slavili rezultatom 98:87. Ključan je bio drugi period koji su u svoju koristi riješili Warriorsi rezultatom 37:17. Dominacijom u skoku i već uobičajeno odličnim šutom za tri poena gosti su stvorili u jednom trenutku i 28 poena prednosti. Predvodio ih je Stephen Curry s 22 poena i osam asistencija, Klay Thompson i Harrison Barnes postigli su 17, a David Lee dodao 14 poena i 14 skokova. Najbolji kod Ute bio je Gordon Hayward s 18 poena, šest skokova i po tri asistencije i ukradene lopte. Najbolji je ovo start Warriorsa od sezone 1991/92, većinu protivnika svladavaju s dvoznamenkastom razlikom i dominiraju u većini segmenata. Utah se nastavlja mučiti, imaju samo jednu pobjedu, traže pravu petorku i muče se s rotacijom.

Nastavljaju se zanimljivi okršaji Los Angeles Clippersa i Memphis Grizzliesa. Pobjedom na gostovanju Memphis je izjednačio omjer međusobnih okršaja ove dvije ekipe u regularnoj sezoni i došao do šeste pobjede u jedanaest susreta. Za pobjedu je najzaslužnija visoka linija, Zach Randolph je postigao 26 koševa i sakupio 15 skokova, a Marc Gasol je bio blizu triple double učinka s 23 poena, devet skokova i osam asistencija. Pomoć od niskih igrača dobili su u Mikeu Conleyu, koji je postigao 15 poena, a odlično je s klupe reagirao Kosta Koufos s 10 poena, devet skokova i četiri blokade te bez promašaja iz igre. Kod Clippersa istaknuo se Blake Griffin s 23 poena i 11 skokova, a Chris Paul dodao je 18 poena, 11 asistencija i devet skokova. Trener Clippersa Doc Rivers izjavio je kako je Memphis dominirao susretom i kontrolirao tijek dvoboja, njegovi igrači iza sebe su imali šuterski slabu noć i tu leži ključ poraza. Zanimljivo je kako je Tony Allen isključen prilikom udarca Chris Paula nogom u glavu, ali je dao do znanja kako nije bilo namjere i da je mislio zaustaviti dodavanje.

NBA rezultati, 19. studeni:

Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers 98:108
Chicago Bulls – Charlote Bobcats 86:81
Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 115:113
Dallas Mavericks – Philadelphia 76ers 97:94
Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies 102:106

Latest Posts

NE PROPUSTITE