Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Portland ostao bez Wallacea, Cambyja i trenera McMillana

Èelnici Portland Trail Blazersa odluèili su napraviti velike promjene u sastavu svoje ekipe. Ostali su bez dvojice igraèa iz poèetne petorke, nisu dobili igraèe koji ih mogu dostojno zamijeniti, a uz to su otpustili i glavnog trenera. U posljednje vrijeme igrali su jako loše, vidjet æemo može li ovo probuditi ekipu iz Portlanda.

Prva razmjena koju su napravili je slanje Geralda Wallacea u New Jersey Netse, a za njega su dobili Mehmeta Okura, Shawnea Williamsa i buduæi izbor prve runde drafta. Sigurno je da su Okur i Williams lošiji igraèi od Wallacea i da ga neæe moæi zamijeniti. Ipak, ovime se otvara više prostora za Nicolasa Batuma, a osim toga, nakon ove sezone moæi æe mu èelnici ekipe ponuditi i veæi ugovor jer su ovime oslobodili puno prostora pod salary capom. Osim toga, moguæe je da æe nakon sezone “loviti” nekog od veæih slobodnih igraèa nadolazeæeg ljeta, kao primjerice Derona Williamsa.

Nakon toga odluèili su poslati Marcusa Cambyja u Houston Rocketse u zamjenu za Jonnyja Flynna, Hasheema Thabeeta te buduæi izbor druge runde drafta. Ovdje su dobili dvojicu igraèa koji gotovo ni neæe imati minutažu u ekipi, Flynn æe biti tek treæi razigravaè, dok Thabeet nikada nije opravdao 2. izbor drafta 2009. godine i teško je za oèekivati da æe sada proigrati.

Poslije ovih razmjena èelnici ekipe uruèili su otkaz dosadašnjem glavnom treneru ekipe, Nateu McMillanu. Ekipa veæ duže vrijeme igra loše i ovaj potez èelnika momèadi oèekivao se veæ duže vrijeme, a odluèili su se sada na ovaj potez jer je oèito da rade velike promjene u ekipi.

Zanimljivo je da su u ekipi ostali Raymond Felton i Jamal Crawford, dvojica igraèa oko kojih je bilo mnogo glasina i samo se gledalo u kojoj æe ekipi nastaviti svoju karijeru, no niti jedna ponuda nije oduševila vodstvo Blazersa te æe oni i dalje biti dio ove ekipe. Portland se trenutno nalazi na 12. mjestu Zapada i nakon ovih promjena u rosteru sve smo sigurniji da oni doigravanje ove godine vidjeti neæe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE