Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Portland Tribune: Rudy ide Draženovim stopama

Iako nije imao veliku ulogu meðu Trail Blazersima, ne svojom pogreškom, Dražen Petroviæ ostao je cijenjen u Portlandu. Svjedoèi o tome i današnji (utorak) tekst u Portland Tribuneu.

Cijela je prièa zapravo upakirana u aktualnu situaciju Rudyja Fernandeza, španjolskog košarkaškog reprezentativca i sjajnog šutera koji, baš kao i prije dvadesetak godina Dražen, ne dobiva priliku u Portlandu.

Kolumnist Kerry Eggers, kronièar zbivanja u NBA klubu iz Portlanda, piše:

“Nikada nisam prežalio Petroviæevu, a bio je sjajna osoba u kojoj sam neizmjerno uživao, želju da zaigra glavnu ulogu u nekoj drugoj momèadi. Na jednak naèin gledam i što se dogaða s Fernandezom koji kreæe u treæu sezonu s Blazersima na prilièno slièan naèin na koji je to èinio njegov prethodnik.”

Sliènosti su velike. Kao i Petroviæ, Fernandez je bio zvijezda svoje reprezentacije koja je ostvarila mnogo uspjeha na meðunarodnoj razini. Kao i Petroviæ, niti Fernandez nema ništa protiv grada Portlanda te voli suigraèe i navijaèe, ali i želi više minuta u igri.

Prije Petroviæeve druge sezone Blazersi su doveli Aingea, zapravo rezervu za All-Star igraèa Drexlera. Prije Fernandezove treæe sezone Blazersi su roster osnažili Wesleyjem Matthewsom koji zaoštrava konkurenciju na mjestu šutera iza All-Star igraèa Brandona Roya.

Sve isto je veæ viðeno prije dvije dekade, u sluèaju preminulog Dražena Petroviæa.”

Podsjetimo da je Dražen nakon godinu i pol dana traženja prilike u Portlandu ostvario transfer u New Jersey Netse meðu kojima je stekao zasluženu NBA slavu. Nažalost, prekratkoga vijeka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE