Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poruka iz Oklahome: Ne može nas jedan igrač pobijediti

San Antonio Spursi i Oklahoma City Thunder sastali su se u polufinalu Zapadne konferencije te nam pokazali kakve čari može da donese playoff košarka.

Krilo Spursa LaMarcus Aldridge u prve dvije utakmice zabio je ukupno 79 poena (38 i 41) uz ukupan šut 33-44 iz igre i bio ključni igrač momčadi u prve dvije utakmice iako je postigao 41 u utakmici broj 2 (15-21 šut iz igre) Oklahoma je dobila tu utakmicu u ludoj završnici.

Nema sumnje da bi momčad iz Oklahome morala poraditi na obrani na Aldridgeom te pokušati ga usporiti. Na sve to zanimljivu izjavio dao je bek Thundera Dion Waiters:

„Jedan čovjek ne može nas pobijediti. Ako Spursi nastave da napadaju preko Aldridgea mi smo uredu s time jer jedan čovjek nas pobijediti ne može. Trebamo napraviti neke prilagodbe i probati otežati njegov napad. Nema sumnje da je LaMarcus odličan igrač, All Star prije svega, i trenutno igra zaista fenomenalno, ali možemo podnijeti činjenicu da nas jedan čovjek ne može pobijediti sam.“

Oglasio se i trener Thundera Billy Donovan koji je kazao kako je zadovoljan obranom svojih momaka na Aldridgeu aludirajući na Steven Adamsa i Sergea Ibaku ali sve zasluge idu LaMarcusu koji pogađa sa svih pozicija.

„Sve što radim jeste to da igram košarku. Ne trudim se da iskačem od ostatka ekipe. Iskreno, nakon prve utakmice nisam očekivao da bi sličan performans mogao ponoviti. Samo pokušavam da budem u ritmu kako utakmica odmiče kraju.“

Još od 2009. godine i 40 poena Tony Parkera protiv Mavericksa nitko od Spursa nije zabio više od 40 poena. Omjer Spursa u tim utakmicama je 0-2.

Hoće li Oklahoma naći neko rješenje u obrani  ili će Aldridge nastaviti zatrpavati koš ostaje nam da vidimo u narednoj utakmici koja se igra u noći s petka na subotu 03:30 iza ponoći.

Latest Posts

NE PROPUSTITE