Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Porzingis: Ne želim razmjenu Anthonyja

Situacija u taboru New York Knicksa posljednjih mjesec dana baš i nije na zavidnom nivou. Masa stvari se dogodila kada je Carmelo Anthony u pitanju te se sve češće spominje njegov trade.

S druge strane, mlada zvijezda u usponu, Kristaps Porzingis izuzetno poštuje Mela kao čovjeka i košarkaša te ima svoj stav kada je riječ o sapunici Anthonyja u New Yorku.

„Smatram da bi meni lično bilo dosta teško igrati ako Knicksi razmjene Carmela jer njegov način igre olakšava moj dio posla. Postoji još mnogo stvari koje bi volio naučiti od čovjeka poput njega tako da želim da bude u mom okruženju što je duže moguće. Radovao sam se igranju s Melom i sada zaista uživam u tome“, iskren je bio mladi Latvijac kojem je ovo druga sezona u dresu NYK.

Glavni i odgovorni u taboru Knicksa, Phil Jackson traži što bolju ponudu za Carmela kako bi otvorio mladom Porzingisu prostor da pokaže svoj puni potencijal, no kao što je izjavio sam Porzingis on uživa u društvu Anthonyja.

Možda će izjave Kristapsa omekšati Jacksona koji bi zadržao Mela, ali ako se pojavi prava ponuda za Carmela Zen Master neće puno oklijevati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE