Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Porzingis: Raduje me činjenica da ćemo igrati zajedno

Momčad New York Knicksa ponovo se dovodi u istu rečenicu s pobjedama s obzirom na poteze preko ljeta koje je napravila uprava predvođena legendarnim Philom Jacksonom.

Jedna od najvećih akvizicija Knicksa jeste trade kojim su doveli najmlađeg MVP-a u povijesti NBA lige Derricka Rosea koji pokušava oživjeti karijeru i vratiti MVP formu potresenu brojnim ozljedama i operacijama koljena.

Pored navijača momčadi iz Velike Jabuke, prošlogodišnja NBA senzacija Kristaps Porzingis smatra kako u Roseu ima još vatre i MVP materijala te se veseli što će mu Derrick biti suigrač.

„S obzirom na to kakvu eksplozivnost i atletizam Derrick posjeduje smatram da još može pokazati najbolje što zna. Ipak on je bio MVP, pokazao je što može tako da me raduje činjenica da ćemo igrati zajedno“, kazao je Kristaps te dodao:

„Rose radi masu problema suparničkim momčadima kada je u prodoru što je pozitivna stvar i za mene jer ću dobiti dosta prostora za svoju igru. Osim toga način njegove igre pomoći će i ostatku igrača na parketu čime dobivamo na širini.“

Rose je po dolasku u Knickse izjavio kako smatra svoju novu momčad super momčadi što je kritizirano od strane NBA fanova, ali naknadno je kazao kako je samo mislio da Knicksi imaju dovoljno talenta da pobjede svaku utakmicu regularnog djela sezone. Porzingis komentira:

Naravno da nećemo uspjeti pobijediti u 82 utakmice. No mislim da protiv svake momčadi imao ozbiljne šanse za pobjedu s obzirom na talent koji posjeduje roster, jer je to ono što je Derrick želio reći. Sviđa mi se samopouzdanje koje ima i to što smatra da smo sposobni pobjeđivati. Ali, dosta pričanja, ne preostaje nam ništa drugo osim parketa da pokažemo i dokažemo koliko ćemo mi biti zaista dobra momčad. “

Mnogo All Star igrača je na rosteru Knicksa i bez sumnje da će biti problema u ravnomjernoj raspodjeli lopte. Carmelo Anthony je poznat kao dobar scorer no potrebna mu je lopta u rukama što isto vrijedi i za Rosea, ali Porzingis ima drugačije mišljenje:

„Problemi poput takvih zaista su sporedni. Ako pobjeđujemo zar je bitno tko zabija, barem ja tako razmišljam. Tako da ako svi budemo razmišljali na ovaj način definitivno neće biti problema.“

Mnogo optimizma nalazi se u riječima zvijezde u usponu, no hoće li Knicksi igrati poput riječi ovog mladića pokazat će 71. NBA sezona po redu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE