Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Porzingis: “Vjerujem da mogu biti najbolji u ligi”

U petak je bivši igrač Knicksa, centar Tyson Chandler, nahvalio latvijskog centra Kristapsa Porzingisa. Pohvala je uslijedila nakon pobjede Knicksa nad Sunsima, gdje je Porzingis “oderao” s čak 37 poena. Chandler, sadašnji član Sunsa, upravo je čuvao Latvijca.

“Porzingis je poseban. Gledajući ga večeras i uzevši u obzir ono što je uradio dosad u sezoni, mislim da ima finu šansu da postane najbolji igrač u ovoj ligi.”

Porzingis je izuzetno versatilan igrač za svoju visinu i to ga i najviše ističe. Upitan na komentar o Chandlerovoj izjavi, bio je sve samo ne skroman:

“To je velika stvar za reći. Ja vjerujem isto tako, također. I to je nešto na čemu ću raditi.”

Ni trener Knicksa Jeff Hornacek nije ostao bez mišljenja za svog igrača po tom pitanju:

“Zašto ne? Kad si visok 221 cm i imaš vještine koje on ima, bit ćeš jedan od najboljih igrača u ligi. Porzingis ima ono što nema puno igrača… Radio je puno prošlo ljeto. Mlad je i samo će biti bolji i bolji.”

Knicksi su ušli u sezonu bolje od očekivanog, osobito uzme li se u obzir trade Carmela Anthonyja. Realistični navijači su se u najboljem slučaju nadali dobrom picku na draftu iduće godine, te razvoju postojeće ekipe, ali sad su  za Istok  naodličnom omjeru 4-4, pa su ambicije valjda porasle. Što se tiče Kristapsa, one su uvijek bile više od toga:

“Rekao sam i prije sezone da je moj cilj ući u ‘playoff’ i dobiti taj osjećaj’ playoffa’. To bi bilo dobro iskustvo.”

“Tako ja ne gledam na to. Želimo pobjediti što više utakmica možemo. To po mom mišljenju nije ispravno (igrati za draft). Mislim da imamo dovoljno dobru momčad za ostvariti playoff… Nisam ostvario ‘playoff’ u svoje prve dvije sezone. Ove godine, budemo li mogli ući, to bi bio korak naprijed. Taj korak naprijed bi povukao više pažnje na klub i to bi bila dobra podloga za izgradnju momčadi.”

22-godišnji Latvijac bio je oduševljen atmosferom na Madison Square Gardenu nakon što je u jednoj akciji uradio fantastičnu blokadu, pa na drugoj strani terena zakucao:

“Takvi ‘highlightsi’ će se pojavljivati nastavim li igrati agresivno. To je bio jedan od najglasnijih momenata koji sam čuo na Madison Square Gardenu u svoje tri godine.”

Evo i navedene akcije Porzingisa:

izvor: nypost.com

Latest Posts

NE PROPUSTITE