Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Porzingisu nova rola u Knicksima?

Ekipa New York Knicksa ne pruža partije kakve su se očekivale na početku sezone, no imaju razlog za optimizam u liku Kristapsa Porzingisa.

Najnovije informacije iz NBA lige prenose kako stručni stab Knicksa razmatra opciju da Latvijca koriste na poziciji centra. Taj potez poslao bi Joakima Noaha na klupu dok bi Carmelo Anthony igrao na poziciji četiri. Podsjećamo da je Carmelo izuzetno bio produktivan kada je nastupao na četvorci.

“Moramo razmišljati o svemu kada pogledamo na ekipu. Na rosteru imamo Porzingisa koji bi mogao igrati na centarskoj poziciji kada se vrati. Promjene nekad donesu pozitivne rezultate, koji su nam potrebni u ovom trenutku, no trebat će određeno vrijeme da se uigramo s tom postavom, ali vrijedi probati”, kazao je Jeff Hornacek trener Knicksa.

Forma Knicksa zaista je u padu jer su pobijedili u dvije utakmice od poslijednjih 11 susreta. Činjenica da je Porzingis ozlijeđen, ali kada je na parketu, Knicski izgledaju dobro. Poznato je da pojedini igrači nisu zadovoljni odlukama trenera Hornaceka, ali možda ovaj potez popravi formu ekipe iz New Yorka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE