Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Posljednja ovosezonska utakmica za Celticse?

Nakon što smo u nedjelju doznali da æemo ove sezone imati nove prvake, noæas  su na pragu ispadanja i prošlogosišnji finalisti Boston Celticsi. Miami ima vodstvo od 3-1 u seriji i momci s Floride imaju priliku izbaciti staru veliku trojku i tako je zamjeniti novom. Momèad Miamija u ovosezonskom doigravanju igrala je pet domaæih utakmica i u svakoj je ostvarila pobjedu, tako da s pravom nose ulogu favorita u veèerašnjoj utakmici.

U prilog Celticsima ne ide ni èinjenica da Rajon Rondo ima problema s ozljedom lakta, slaba produktivnost Glena Davisa koji je prošlih nekoliko sezona bio najkorisniji igraè Bostona s klupe, a protiv Miamija za 20-ak minuta po utakmici upisuje brojke od samo 3,5 poena (uz mizernih 29% uspješnosti realizacije šuta) i 2,5 skokova po utakmici, kao i upitan nastup centra Shaquillea O’Neala. Popularni Shaq odigrao je samo 12 minuta u doigravanju, a zašto je igrao tako malo medijima je rekao trener Bostona Doc Rivers: ”Nemate pojma koliko ga to muèi (ozljeda ahilove tetive), ali ovo je razlog zašto je igrao – želi osvojiti naslov. Želi više pridonjeti momèadi.”

Rivers se izjasnio i o tome što misli o prolasku njegove momèadi u finale Istoka: ”Mislim da æe se tu igrati još dosta košarke. Bit æe jako teško, ali ako ne doðemo tamo s vjerom u sebe nemamo što tražiti, ako æemo imati vjeru u prolazak mislim da možemo pobijediti u sljedeæe tri utakmice.”

Dvojica najboljih igraèa Miamija LeBron James i Dwyane Wade, danas su novinarima izrekli jedan zanimljiv razlog zašto su se ujednili u Miamiju.

”Vodstvo Boston Celticsa dalo nam je šablonu kada su napravili zamjene kojima su doveli Kevina Garnetta i Raya Allena. Vidjeti momke kako se žrtvuju da mogu igrati zajedno donjelo nam je ideju da i mi pokušamo. Odmah su osvojili naslov i konkuriraju za novi svake sezone.” , rekao je James.

Njegov suigraè Wade osvrnuo se na prošlogodišnje doigravanje u kojem su Celticsi izbacili Cleveland, u kojem je tada igrao LeBron i njegov Miami: ”Kada su Celticsi izbacili LeBronove Cavse on je mislio, ‘ Moram uèiniti više, moram se pojaèati da bih se borio za naslov.’. Ja sam osjeæao isto, rekao sam da trebam pojaèanje. To sam rekao zbog Bostona, oni su nas izbacili.”

Nesumnjivo je da bi novoformirana velika trojka dala sve da izbace Celticse, no sigurno ih ne èeka lak posao. Celticsi su iskusniji i zasigurno ne žele tako lako vrh Istoka prepustiti novim mladim ekipama poput Miamija, Chicaga ili Atlante tako da nas u 1 sat ujutro po našem vremenu sasvim sigurno èeka zanimljiva dvoboj ove dvije momèadi u domu Miamija, American Airlines Areni.

Koliko je ova utakmica bitna rekao je i trener Heata Erik Spoelstra: ”Danas æemo se suoèiti s najvažnijom utakmicom sezone. Ovo æe nam biti najteži izazov dosada, moramo izbaciti finaliste.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE