Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Potvrda Davisova potresa mozga, Turkoglu slomio ruku

Danas je stigla potvrda iz tabora New Orleans Hornetsa da je prvi izbor ovogodišnjeg drafta i trenutno glavna uzdanica ove momèadi, Anthony Davis, doživio, prema lijeènicima, blagi potres mozga, ukoliko to ne smatrate oksimoronom.

Davis neæe putovati s momèadi u Chicago, ostaje u New Orleansu gdje æe proæi daljnje pretrage. Buduæi da je odrastao u Chicagu, tamo igrao košarku u srednjoj školi, sigurno mu je žao što propušta prvu priliku da zaigra pred  prijateljima i obitelji.

Zanimljivo je da po novim pravilima lige o potresima mozga, ni Davis ni Hornetsi ne odluèuju kad æe se on vratiti, veæ mora proæi gomilu testova i dobiti potvrdu od neurologa da je spreman za povratak. Postupak bi, ovisno o brzini oporavka, mogao potrajati od par dana do par tjedana, no vjerojatnije je ovo prvo.

Podsjetimo, ozljeda se dogodila u utakmici protiv Jazzera, krajem prvog poluvremena, kad je Davis dobio nehotice laktom u glavu od suigraèa Austina Riversa. Do tog trenutka, u 14 minuta na parketu, zabio je 8 koševa, imao 6 skokova i 2 bloka.

Orlando je pak, na zasad neodreðeno vrijeme, ostao bez usluga Heda Turkoglua, nakon što je ovaj slomio svoju lijevu, nešutersku ruku u domaæoj pobjedi protiv Nuggetsa u petak. Dogodilo se to u treæoj èetvrtini, kada se udario u ruku Andrea Iguodale, no nije odmah ni otišao u svlaèionicu, oèito se èinilo da je rijeè o manjoj povredi.

Naravno, ne zna se kada æe se moæi vratiti što nikako nije dobro za Magic, jer su  na njegovoj poziciji “kratki”, barem što se kvalitete tièe. J.J. Reddick je igrao, no ima problema s kukom, Mo Harkless nije trenirao punim intenzitetom s momèadi, a Dequan Jones nije igrao zbog problema s trbuhom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE