Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Potvrđen odlazak Collinsa s mjesta trenera Sixersa

Nije dugo trebalo čekati da ekipe koje nisu izborile doigravanje povuku prve poteze za sljedeću sezonu. Cavaliersi su otpustili trenera, a slično su napravili i Sixersi.

Pišemo slično, jer trener Doug Collins više neće biti na klupi Sixersa od sljedeće sezone, ali će se ipak zadržati u ekipi u ulozi savjetnika. I Cavaliersi su danas ostali bez trenera, oni su uručili otkaz treneru Byronu Scottu.

Scott je na klupi Cavsa proveo tri sezone, jednako kao i Collins na klupi Sixersa. Došao je u Philadelphiju na početku sezone 2010/11 i od tada je ostvario 110 pobjeda i 120 poraza. U prošle su dvije sezone Sixersi izborili doigravanje, ali ove im to nije pošlo za rukom te je Collins samoinicijativno napustio poziciju glavnog trenera ekipe.

Pisali smo o njegovom mogućem odlasku prije tri dana, a danas je tu odluku potvrdio i vlasnik ekipe Josh Harris riječima: “Njegova je odluka da napusti poziciju glavnog trenera. Nismo ga otpustili.”

Čelnici i navijači Sixersa imali su velika očekivanja od ove sezone, a na kraju su doživjeli samo veliko razočarenje. Svoj optimizam temeljili su na razmjeni prije početka sezone, u kojoj ih je napustio Andre Iguodala, a u zamjenu je došao Andrew Bynum, koji je trebao postati vodeće ime franšize. Zbog njegovih problema s koljenima nije odigrao niti jednu utakmicu, a budući da mu ističe ugovor, moguće je i da će već tijekom ovoga ljeta napustiti ekipu bez da je odigrao i minutu za Sixerse.

Stoga je ovo ljeto iznimno važno i odredit će daljnji smjer razvoja franšize. Hoće li pokušati dovesti neko “veliko” ime, ili će roster graditi na mladim i talentiranim igračima ostaje za vidjeti.

Za kraj možemo spomenuti kako je Collins u svojoj trenerskoj karijeri bio na klupama Chicago Bullsa (1986.-1989.), Detroit Pistonsa (1995.-1998.) i Washington Wizardsa (2001.-2003.), a ukupno je ostvario omjer od 442 pobjede i 407 poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE