Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Povijesna večer Westbrooka, Davis nastavio dominirati

NBA liga nam je sinoć ponudila 8 susreta, a mi ćemo krenuti s najboljom individualnom izvedbom večeri koju nam je pružao Russell Westbrook u pobjedi svojih Oklahoma City Thundera nad Phoenix Sunsima našeg Dragana Bendera, 113-110. Westbrook je zabio 51 poen uz 13 skokova i 10 asistencija, što je prvi triple-double učinak s preko 50 koševa još od 1975. godine. U pobjedi Thundera još se istaknuo i Victor Oladipo s 21 košem, dok je kod poraženih najbolji bio T.J Warren s 30 koševa i 9 skokova. Devin Booker dodao je 21, Brandon Knight 19, dok je naš Bender ostao bez koševa za 7 minuta provedenih na parketu.

Golden State Warriorsi su na krilima svoje velike trojke Kevin DurantStephen CurryKlay Thompson došli do pobjede 122-114 nad New Orleans Pelicansima, kojima ponovno nije pomogla monstruozna partija Anthonyja Davisa. Durant je postigao 30 koševa te uhvatio 17 skokova, dok su Thompson i Curry upisali 28, odnosno 23 poena za pobjednike, za koje vrijedi spomenuti i double-double učinak Zaze Pachulije (10 koševa i 11 skokova). Kao što smo već napomenuli, Anthony Davis je još jednom odigrao na vrhunskom nivou. No, njegovih 45 poena i 17 skokova ponovno nisu bili dovoljni za pobjedu Pelicansa, za koje je solidnu partiju odradio i Tim Frazier s 21 košem i 10 asistencija.

Branitelji naslova Cleveland Cavaliersi upisali su pobjedu na kanadskom tlu nad Toronto Raptorsima 94-91. Do pobjede ih je vodio Kyrie Irving s 26 koševa, LeBron James dodao je 21, dok je Kevin Love upisao 18. Domaćinima nisu bila dovoljna ni 32 koša Demara DeRozana, kao ni 10 koševa i 17 skokova Litavca Jonasa Valanciunasa.

Brooklyn Netsi našeg Bojana Bogdanovića slavili su 103-94 na domaćem terenu protiv Indiana Pacersa, uz skromnu izvedbu našeg reprezentativca. Brook Lopez je za pobjedničku momčad ubacio 25 poena, dok je sjajnu partiju zabilježio Jeremy Lin, koji je uz 21 koš upisao i 9 skokova te isto toliko asistencija. Sean Kilpatrick je s klupe zabio 18, dok je Bogdanović ostao na samo 4 poena uz šut 1/6. Naš potencijalni reprezentativac Justin Hamilton zabio je 8 koševa i uhvatio 7 skokova. Poražene su predvodili Paul George s 22 koša i Thaddeus Young s 19.

Orlando Magic naših Marija Hezonje i Damjana Rudeža upisao je i drugi uzastopni poraz. U gostima su poraženi od Detroit Pistonsa s uvjerljivih 108-82. Kod pobjednika, koji su imali šest igrača s dvocifrenim brojem koševa, najviše je postigao Tobias Harris (18), dok je sjajnu partiju odigrao Andre Drummond koji je zabio 12 koševa te uhvatio 20 skokova. Hezonja je s 13 koševa bio treći strijelac svoje momčadi iza Aarona Gordona (17) i Elfrida Paytona (15), a na to je dodao po 2 skoka i ukradene lopte te jednu asistenciju. Rudež, nažalost, nije ulazio u igru.

Charlotte Hornetsi su slavili na gostovanju kod Miami Heata s 97-91. Do pobjede su ih predvodili Kemba Walker s 24 koša te Jeremy Lamb s 16 koševa i 8 skokova. U momčadi s Floride najbolji je bio Hassan Whiteside, koji je upisao 20 koševa i 15 skokova, dok je Slovenac Goran Dragić nadodao 14 ubačaja i 9 asistencija.

Momčad Utah Jazza upisala je domaću pobjedu 96-89 nad Los Angeles Lakersima. Najbolji u redovima Jazzera bio je George Hill, koji je utakmicu završio s 23 koša. Francuz Rudy Gobert dodao je 13 koševa, isto toliko skokova i 4 blokade, dok se u vrlo slaboj partiji Lakersa eventualno mogu istaknuti Lou Williams sa svojih 17 koševa s klupe te veteran Luol Deng, koji je upisao 12 koševa i 12 skokova. Naš Ivica Zubac i dalje čeka na svoje prve NBA minute u dresu Lakersa.

Ostao nam je još jedan susret, onaj u kojem su Houston Rocketsi na krilima Jamesa Hardena došli do vrijedne gostujuće pobjede nad Dallas Mavericksima. Slavili su 106-98, a iako je Trevor Ariza sa svojih 27 poena utakmicu završio kao najbolji strijelac gostiju, Harden je s jednim poenom manje, ali uz 7 skokova i 8 asistencija bio najbolji pojedinac u Houstonovim redovima. Sjajna partija Harrisona Barnesa, koji je zabio 31 poen, nije bila dovoljna da domaćini dođu do prve ovosezonske pobjede.

Večeras nas očekuje 9 susreta, a od naših predstavnika imat ćemo priliku vidjeti Darija Šarića već od 18.30 po srednjoeuropskom vremenu u susretu Philadelphia 76ersa i Atlanta Hawksima. Orlando Hezonje i Rudeža gostuje kod aktualnih prvaka Cavaliersa (1.30), dok Bogdanovićevi Netsi putuju u goste Milwaukee Bucksima (2.00).

Latest Posts

NE PROPUSTITE