Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Povijesni debakl Lakersa i Celticsa

Ljubitelji NBA košarke svjedoče u ovoj sezoni povijesnom debaklu dvije ponajbolje franšize svih vremena – Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.

Po tek drugi put u povijesti NBA lige ni Celticsi ni Lakersi nisu uspjeli izboriti doigravanje. To se posljednji i jedini put dosada dogodilo u sezoni 1993/94 kada su oba sastava ostali bez dvojice najboljih igrača Magica Johnsona (L.A. Lakers), odnosno Larryja Birda (Boston). Nikada se nakon toga, do ove sezone, nije dogodila sezona u kojoj ili Lakersi ili Celticsi nisu zaigrali u doigravanju.

Lakersi su te spomenute sezone (1993/94) ostvarili svega 33 pobjede, no današnji će Lakersi biti vjerojatno slabiji od tog učinka jer osam utakmica prije kraja imaju tek 25 pobjeda na svom kontu. Bit će im bitno pokušati slaviti u šest utakmica, kako ne bi postali najgori u klupskoj povijesti. Naime, momčadi iz sezone 1974/75 ostvarila je tek 30 pobjeda.

Celticsi su prije 20 godina ostvarili 32 pobjede, a današnji Celticsi su daleko od tog učinka s 23 pobjede i 51 porazom u ovoj sezoni. Kao i Lakersi imaju još osam utakmica do kraja regularnog dijela sezone.

Ako se prisjetimo samo nekoliko godina unazad Lakersi i Celticsi su nam ponudili epske bitke u finalima NBA lige 2008. i 2010. Međusobno su dosada osvojili 33 naslova NBA prvaka, Boston ih ima 17, a Lakersi 16.

Latest Posts

NE PROPUSTITE