Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Povratak Barnesa u Kingse

Matt Barnes nastavit će svoju 13 godina dugu karijeru u Sacramento Kingsima, što će mu biti drugi odlazak u taj klub. Prvi je put zaigrao za njih u jesen 2004. godine, no nije se proslavio, budući da je zabijao tek 3,8 poena po utakmici u kojoj je prosječno igrao 16 minuta i 36 sekundi.

Sada je dobio dvogodišnji ugovor, u kojem će zaraditi 12 milijuna dolara. S obzirom da ima 36 godina, ovo se čini kao dobar dogovor za njega. Inače, Matt je u solidnoj formi zadnje četiri sezona te po utakmici bilježi 10 poena i gotovo pet skokova, što je daleko najbolji učinak u njegovoj karijeri.

Svoje tri najbolje sezone odigrao je s Clippersima od 2012. do 2015., te je od tamo traedan u Memphis, gdje je odradio isto tako solidnu sezonu. Barnes je pri odlasku iz Clippersa izjavio kako je Doc Rivers jedva dočekao da ga se rješi, što je ukazivalo na razmirice između njega i trenera.

Barnes je 2002. izabran kao 46 pick od strane Memphisa, no ubrzo su ga s Nickom Andersonom prebacili u Cleveland. Poslije se vukao po NBA-D ligi, da bi ga Clippersi u siječnju 2004. potpisali. Već na jesen odlazi u Sacramento, a 2005. dolazi u New York, gdje je odigrao samo šest utakmica. U zimu 2006. biva prebačen u Philadelphiju, gdje je odigrao 50 utakmica, ali uz najlošiji prosjek karijere, tek tri poena po utakmici.

Ozbiljniji dio njegove karijere započinje u jesen 2006., kada dolazi u Golden State Warriorse. Ta sezona bila je puno bolja od bilo koje do tada, te je bilježio 10 poena, 2 asistencije i 4,6 skoka po utakmici. U doigravanju je dodatno podignuo formu, te bilježio 11 poena, 2,4 asistencije te 5,7 skokova po utakmici. Warriorsi su izgubili rezultatom 4:2 od Jazzera. Barnes ostaje još jednu godinu s ratnicima, a onda seli u Phoenix gdje igra sezonu 2008./2009., gdje igra najbolju sezonu karijere. 10,2 poena, 2,8 asistencije te 5,5 skokova po utakmici, te je u igru ulazio 77 puta, što je također bilo najviše u njegovoj karijeri.

Budući da jednogodišnji ugovor sa Sunsima nije produžio, Matt je potražio novi klub. Bio je to Orlando Magic, koji je tada na čelu s Dwightom Howardom bio jedna od najvećih sila lige. U finalu gube od Clevelanda, a Barnes nije briljirao u utakmicama. Zabijao je prosječno tek 6,4 poena u 23 minute i 18 sekundi po utakmici. U novoj sezoni ponovno mijenja klub, a sada je to Los Angeles Lakers, koji su se upravo okrunili titulom. Njegove predstave nisu bile posebno dobre u dvije sezone koliko je proveo u Lakersima, a katastrofalne su bile igre u doigravanju, gdje je zabijao 3,5 koša po utakmici.

Najuspješnije razdoblje, barem po pitanju igre, Barnes je imao u Clippersima od 2012. do 2015. godine. Sve tri godine bilježio je prosjek od 10 poena po utakmici, uz najveću minutažu kroz karijeru, 28 minuta. Ipak, doigravanja 2014. i 2015. nisu bila tako dobra, i počelo se pričati o tome kako bi mogao van iz Clippersa. To se i dogodilo, te je otišao u Memphis, klub koji ga je izabrao prije 14 godina na draftu. Sezonu završava neočekivano dobro, s 10 poena, 2,1 asistencije te 5,5 skokova po utakmici, uz šut za slobodna od 80%. U sedmo uzastopno doigravanje je ušao s četvrtom ekipom u šest godina, no u prvom krugu su dobili metlu od Spursa. Barnes je odradio četiri solidne utakmice, a u zadnje dvije je prosječno ubacivao 15,5 poena po utakmici.

Šanse za doigravanje u trenutnim Kingsima ne izgedaju kao nešto realno radi đumbusa u ekipi, no to vjerojatno neće smetati Barnesu, koji je kroz cijelu karijeru radio nekakav cirkus i dobivao kazne.

Latest Posts

NE PROPUSTITE