Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Povratak Carmela u Denver, Clippersi dočekuju Grizzliese

Vrlo uzbudljiva NBA večer je pred nama. Na rasporedu je 11 utakmica, a s radošću ćemo pratiti nekoliko sjajnih dvoboja. Atlanta na svome parketu dočekuje Lakerse, Denver će ugostiti Knickse, a Clippersi će pokušati upisati pobjedu protiv Memphis Grizzliesa.

Philadelphia 76ers (24-39) – Miami Heat (48-14)  00.00

Philadelphia je pobjedom 106:97 protiv Brooklyn Netsa prekinula niz od pet poraza. Gosti su bolje krenuli u utakmicu, no već do odmora Sixersi su došli do prednost od sedam koševa. U nastavku se prednost i udvostručila, te su domaći navijači nakon dosta vremena vidjeli svoje ljubimce da s parketa odlaze uzdignute glave. Od šest dvoznamenkastih igrača Philadelphije najbolji je bio Spencer Hawes s 24 koša i 10 skokova. Miami Heat je trenutno u nevjerojatnoj seriji od 19 pobjeda u nizu. Sinoć su kod kuće pobijedili Atlanta Hawkse rezultatom 98:81. Premda LeBron James nije bio na očekivanoj razini Miami je s lakoćom dobio Hawkse i to je ono najvažnije, da Miami pobjeđuje i kada James nije na 30-ak koševa. LeBron je utakmicu završio s 15 koševa, dok je najefikasniji bio Dwyane Wade s 24 koša. Momčad s Floride igra s neviđenom lakoćom i sada su već došla pitanja hoće li uspjeti dostići rekord Los Angeles Lakersa od 33 pobjede u nizu, no ipak mislimo da je to malo pretjerano i da će Miami pokleknuti prije toga.

Miami je veliki favorit i sve osim njegove pobjede bi bilo ogromno iznenađenje.

Washington Wizards (20-42) – Milwaukee Bucks (32-30)  00.00

Ovdje se susreću dvije momčadi koje su sinoć bile u akciji, te obje upisale poraz. Washington Wizardsi su poraženi u gostima kod Cleveland Cavaliersa s 95:90. Wizardsi su u utakmicu krenuli vrlo dobro i dobili prvu četvrtinu s 13 koševa prednost, no već do odmora uspijeli su prokockati svu prednost. Premda domaćinima nije igrao najbolji igrač Kyrie Irving, to ih nije spriječilo da u nastavku utakmice odu na desetak koševa prednost i riješe pitanje pobjednika. John Wall je odigrao najbolju utakmicu sezone i na kraju imao 27 koševa, 14 asistencija i sedam skokova. Milwaukee Bucksi su pomalo iznenađujuće kod kuće poraženi od Dallas Mavericksa sa 108:115. Presudna je bila druga četvrtina koju su gosti dobili s 35:20 i tako si stvorili prednost koju do kraja nisu ispustili. Bucksima nisu pomogla niti 32 koša Monte Ellisa koji u zadnje vrijeme bilježi odlične partije.

U ovoj utakmici malu prednost dajemo gostujućoj momčadi.

Indiana Pacers (39-24) – Minnesota Timberwolves (22-38)  00.00

Indiana Pacersi su prije tri dana gostovali na Floridi kod Miami Heata i tamo su poraženi sa 105:91. Bio im je to tek prvi poraz iz tri susreta s najboljom momčadi NBA lige. Ovaj puta nisu pružili dostojan otpor Miamiju, a to se vidjelo od samoga početka gdje je Heat imao desetak koševa prednost već prije odmora. U nastavku su Pacersi nastavili u istom tonu, te nisu imali odgovor na igru domaćina. David West je s 24 koša bio najbolji u momčadi Indiane. Minnesota je sinoć kod kuće upisala iznenađujuću pobjedu 107:83 protiv San Antonio Spursa. Iako su odmah na početku utakmice bili u minusu od 12 koševa, Timberwolvesi su do kraja utakmice uspijeli doći do čak 29 koševa prednosti. Najbolji igrač je bio Ricky Rubio koji je upisao prvi triple-double učinak karijere. Španjolac je utakmicu završio s 24 koša, 12 asistencija i 13 skokova, te tako pokazao svu raskoš svojeg talenta.

Indiana je veliki favorit i njezina pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Boston Celtics (34-29) – Toronto Raptors (25-39) 00.30

U svijetu NBA lige sinoć je široko odjeknula vijest o pobjedi Charlotte Bobcatsa nad Bostonom 100:74. Bez Paula Piercea, cijelu utakmicu Celticsi su odigrali vrlo neuvjerljivo i nekarakteristično za ovu ekipu: nepokretljivo u obrani, dopustili su puno poena oko obruča, a šuter Bobcatsa Gerald Henderson bio im je nerješiva enigma te im je ubacio čak 35 poena. U takvoj utakmici teško je izdvojiti bilo kojeg Kelta, ali recimo da je Jordan Crawford odigrao dobru rolu i ubacio 14 poena. Ovaj poraz Celticsima je drugi od nizu. U Boston večeras stižu Toronto Raptorsi koji su u svojoj protekloj utakmici porazili Cleveland u vrlo neizvjesnoj utakmici, na kraju je bilo 100:96. Tu utakmicu Raptorsi su igrali bez svog ključnog igrača Rudyja Gaya, pa je lidersku napadačku ulogu preuzeo Alan Anderson s 18 poena, a odlično mu je pomogao sve bolji Amir Johnson sa 17 poena. Ove sezone ove ekipe igrale su dva puta, oba puta su kao pobjednici izlazili Celticsi. Pogledamo li tradiciju vidimo da je Boston superioran u ovim dvobojima, u posljednjih 20 susreta pobjedu su Celticsi odnosili čak 17 puta.

Tradicija je na strani Bostona, ali i kvaliteta, jači za Piercea u večerašnjoj utakmici teško će ponoviti lošu partiju od sinoć i zato prednost dajemo njima.

Atlanta Hawks (34-29) – Los Angeles Lakers (34-31) 00.30

Potpuno različite atmosfere vladaju u taborima ovih klubova. Sada i službeno možemo reći da su Lakersi proigrali, nanizali su četiri pobjede u nizu, dok Atlanta nastavlja sa slabim partijama. Hawksi su sinoć doživjeli i treći uzastopni poraz od Miami Heata 98:81, ukupno sedmi u osam posljednjih utakmica. Sinoć je od Jastrebova solidnu partiju pružio Josh Smith s 15 poena, a solidni su bili Al Horford i Jeff Teague s 12, ali ipak nisu mogli sami protiv jakog i uigranog Miamija. Dwight Howard je “preživio” sinoćnje gostovanje Lakersa u Orlandu, štoviše, iz njega je otišao kao pobjednik jer su Lakersi slavili 106:97, a Dwight je bio najbolji igrač s 39 poena i 16 skokova, Metta World Peace je dodao 14 poena, Kobe Bryant, Steve Nash i Jodie Meeks 11, a Antawn Jamison 10 poena. Nakon dugotrajnog traženja forme izgleda da su je Lakersi konačno pronašli, izgledaju puno bolje u obrani na čelu s Howardom, a ni napad više ne ovisi samo o Bryant koji je pokazao da može igrati timsku igru. Ove ekipe igrale su prije devet dana, a slavili su Lakersi u neizvjesnoj završnici sa 99:98. U posljednjih deset utakmica ovih timova, Lakersi su pobjedu odnosili sedam puta.

Zbog bolje forme prednost dajemo momčadi iz Los Angelesa.

Houston Rockets (34-30) – Phoenix Suns (22-42) 01.00

Ovaj susret je odigran prije tri dana ali je mjesto radnje bio Phoenix, a slavili su Sunsi u utakmici bogatom poenima 107:105. Kod Phoenixa najbolji je bio Jared Dudley s 22 poena i 7 asistencija. Dudley je imao pomoć u slovenskom razigravaču Goranu Dragiću koji je postigao 18 poena. Rocketse je u toj utakmici predvodio James Harden s 38 poena i 8 asistencija, a odličnu šutersku večer imao je i Argentinac Carlos Delfino koji je ubacio 21 poen. Bit će ovo susret dviju ekipa koji su u identičnoj formi. U posljednjih 6 ligaških utakmica i Sunsi i Rocketsi imaju polovičan uspjeh, 3 pobjede i 3 poraza. Ipak pogled na tablicu Zapadne konferencije je bitno drugačiji. Zahvaljujući odličnim igrama u središnjem dijelu sezone Rocketsi trenutno zauzimaju sedmu poziciju, i svaka pobjeda im je bitna, budući da će voditi žestoku bitku za playoff. Sunsima je ova sezona za zaborav, na 13. su mjestu, i samo su matematički još u krugu borbe za doigravanje, iako su podigli razinu igre otkad je trenersku palicu preuzeo Lindsey Hunter. U zadnja tri susreta ovih ekipa, sve pobjede je odnio Phoenix.

Zbog imperativa pobjeđivanja, domaćeg parketa, ali i kvalitete prednost je na strani Houstona.

Oklahoma City Thunder (47-17) – Utah Jazz (33-31) 01.00

Bila bi ovo jedna od najzanimljivijih utakmica večeri, no danas ima velik broj uzbudljivih utakmica tako da će rijetko tko obraćati pažnju na ovu. Oklahoma je nakon pet uzastopnih pobjeda zaustavljena od Spursa rezultatom 105:93 i tako je propuštena prilika da im se sasvim približe na vrhu Zapadne konferencije. Ovaj poraz pomalo je zabrinuo navijače Thundera jer je očito da se ekipa muči kada naiđe na dostojnog protivnika. Najbolji kod Oklahome bio je Kevin Durant s 26 poena i 6 skokova, dok je Russell Westbrook ubacio 25 poena, ali za to je iskoristio 27 lopti (šut iz igre 11/27). Utah osjeća veliki pritisak jer su ih Lakersi dostigli i trenutno obje ekipe imaju jednak broj poraza. Jazzeri su pokvarili svoj omjer s 4 uzastopna poraza, ali su taj niz prekinuli protiv Detroita, pobjedom 103:90. Vrlo dobro odigrao je Mo Williams s 20 poena, dok je 16, uz 10 skokova, ubacio Al Jefferson. Očigledna je razlika kojom Utah igra kod kuće i u gostima, a čini se da im ipak neće biti dovoljne samo dobre igre kod kuće za doigravanje.

U ovom susretu Utah će napraviti sve kako bi slavila i održala korak za Lakersima, ali Oklahoma je ipak prejaka za njih te dajemo prednost domaćinima.

Sacramento Kings (22-43) – Chicago Bulls (35-28) 03.00

Drugi i posljednji dvoboj između ove dvije ekipe ove sezone. Prvu su utakmicu odigrala na samom početku sezone, a Bullsi su slavili rezultatom 93:87. Kako je sezona odmicala, Kingsi su ostali pri dnu Zapada, dok je Chicago uzeo mjesto među najboljim ekipama Istoka. Kingsi su prije tri dana igrali protiv Bucksa na svome terenu i tijesno su poraženi rezultatom 115:113. Raspoložen za igru bio je DeMarcus Cousins s 24 poena i 10 skokova, ali je imao i “svoj” trenutak, kada je laktom udario Mikea Dunleavyja te još nije poznato hoće li ga liga suspendirati ili će moći igrati ovu utakmicu. Vrlo dobar protiv Bucksa bio je i Tyreke Evans s 20 poena i 5 skokova. Oko Bullsa se najviše spominje mogući povratak Derricka Rosea, tako da su igre na parketu pale u drugi plan. Rose se još neće vratiti, a večeras neće igrati ni Taj Gibson, Rip Hamilton i Kirk Hinrich. Bez njih su igrali i protiv Lakersa te su poraženi rezultatom 90:81. Vrlo dobru utakmicu pružio je Nate Robinson s 19 poena i 8 asistencija, a raspoložen je bio i Joakim Noah s 18 poena i 17 skokova.

Teška utakmica za prognoziranje jer su Bullsi kvalitetniji, ali im nedostaje nekoliko važnih igrača, tako da je sve moguće. Prednost ćemo dati Kingsima koji na svome terenu igraju vrlo dobro.

Denver Nuggets (43-22) – New York Knicks (38-23) 03.30

Nuggetsi igraju u odličnoj formi i trenutno su u nizu od devet uzastopnih pobjeda, a pred svojom publikom imaju omjer 28-3. Posljednju pobjedu 108:93 su ostvarili na gostovanju kod Sunsa. Najbolji igrači Nuggetsa bili su Kosta Koufos s 22 poena i 10 skokova, Corey Brewer s 20 poena, te Ty Lawson s 19 poena i 6 asistencija. Knicksi imaju problema s ozljedama, te su na 6 do 8 tjedana ostali bez Amar’ea Stoudemirea, a Carmelo Anthony bi trebao igrati bez obzira na to što nije na 100% svojih mogućnosti. Zadnju utakmicu su izgubili 92:63 na gostovanju kod Warriorsa, a utakmicu je obilježila katastrofalna realizacija Knicksa koji su pogodili 20/73 šuta ili 27%. Najbolji strijelac bio je Chris Copeland s 15 poena, a Anthony je pridodao 14 poena i 10 skokova. Ove sezone su odigrali jedan međusobni susret u Madison Square Gardenu, a pobijedili su domaćini 112:106. U redovima Knicksa najbolji je bio Anthony s 34 poena, a odlično su odigrali Tyson Chandler s 15 poena i 12 skokova, Jason Kidd sa 17 poena i 7 asistencija, te J.R. Smith s 15 poena. Kod Nuggetsa je najbolji strijelac bio Lawson s 23 poena, te Danilo Gallinari s 21 poenom i 9 skokova.

Večeras očekujemo pobjedu Nuggetsa jer igraju fenomenalno pred svojom publikom.

Los Angeles Clippers (45-20) – Memphis Grizzlies (43-19) 03.30

Grizzliesi su u prethodnih deset susreta ostvarili devet pobjeda, a trenutno su u nizu od pet uzastopnih slavlja. Sinoć su u Rose Gardenu pobijedili 102:97 ekipu Blazersa. Odličan je bio povratnik nakon ozljede Zach Randolph s 19 poena i 10 skokova, a jako dobru utakmicu su odigrali Marc Gasol s 20 poena, Ed Davis s 14 poena i 9 skokova, te Mike Conley s 14 poena, 15 asistencija što mu je ujedno i rekord karijere i 4 ukradene lopte.  Trenutno u odličnoj formi igra Marc Gasol koji šutira prosječno 61% u zadnjih šest utakmica. Clippersi imaju problema s ozljedama i večeras sigurno neće nastupiti Caron Butler, dok su Jamal Crawford i Eric Bledsoe upitni. U zadnje nastupu su razbili ekipu Pistonsa pred svojom publikom rezultatom 129:97, a uspjeli su i zabaviti navijače s nekoliko prekrasnih poteza. Najbolji su bili Blake Griffin s 22 poena i 8 skokova, te Chris Paul s 20 poena i 14 asistencija. U dosadašnjem djelu sezonu odigrali su dva međusobna susreta u kojima je pobijedila ekipa Clippersa. Najbolji igrač Clippersa u tim susretima bio je Jamal Crawford s ukupno 45 poena, dok je kod Grizzliesa najbolji bio Randolph s ukupno 30 poena i 28 skokova.

Prednost dajemo Clippersima zbog odlične prezentacije u dva međusobna susreta, te domaće publike pred kojom su ostvarili 25 pobjeda iz 32 susreta.

Golden State Warriors (36-29) – Detroit Pistons (23-43) 03.30

Warriorsi su odlično krenuli u sezonu te su bili najveće iznenađenje jer su ostvarili omjer 30-17. Međutim, prije zadnje pobjede 92:63 protiv Knicksa na domaćem terenu doživjeli su 12 poraza iz 17 utakmica. Najbolji igrači u pobjedi protiv Knicksa bili su Stephen Curry s 26 poena, Klay Thompson s 23 poena i David Lee s odličnom all-round partijom od 21 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Pistonsi osim što imaju problema s igrom (šest uzastopnih poraza i omjer 1-9 u zadnjih deset susreta) sada su ih i napale ozljede, te će osim Andrea Drummonda večeras biti bez Brandona Knighta. Izostanak Knighta je veliki problem jer je njegova zamjena Rodney Stuckey u krizi i u posljednjih sedam utakmica prosječno je zabijao 4,9 poena uz 36% šuta. U zadnjem susretu su poraženi 103:90 na gostovanju kod Jazza. Najbolji igrač bio je Greg Monroe koji je ubilježio double-double učinak od 15 poena i 13 skokova. Do sada su odigrali jedan međusobni susret u kojem je pobijedila ekipa Warriorsa u Detroitu rezultatom 104:97. Najbolji strijelac susreta bio je Klay Thompson s 27 poena.

Sve osim pobjede Warriorsa bilo bi veliko iznenađenje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE