Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Povratak Gasola pomogao Memphisu, Bobcatsi bolji od Knicksa

U noći s utorka na srijedu odigrane su četiri utakmice regularne sezone NBA lige, a pamtit ćemo ju po povratku Marca Gasola i Michaela Kidd-Gilchrista na teren nakon dužeg izbivanja. Odličnim nastupima istaknuli su se Al Jefferson, DeMarcus Cousins i Kevin Durant, no od nabrojanih, samo je centar Bobcatsa na kraju susreta imao razloga za slavlje.

Kada Charlotte Bobcatsi šutiraju preko 50% iz igre, a to se dogodilo tek tri puta ove sezone, ne znaju za poraz, a u to su se mogli uvjeriti i New York Knicksi, koji su ovim gubitkom prekinuli niz od pet pobjeda. Najzaslužniji za takav rezultat bio je Al Jefferson, s 35 poena, nosio je ekipu do pobjede i to uz odličan šut iz igre 14 od 20, a dodao je tome osam skokova i dvije asistencije, ali u izjavi nakon utakmice obznanio kako još uvijek ima probleme sa zglobovima. Odlično je odigrao i Kemba Walker, postigavši 25 poena, od čega velik broj u ključnim trenutcima kada se lomio rezultat. Već standardno pridružio im se Gerald Henderson sa 17 poena, a trener domaćeg sastava može biti iznimno zadovoljan i činjenicom da je cjelokupna ekipa izgubila tek pet lopti i da su osvojili borbu u skokovima. S druge strane Carmelo Anthony postigao je 20 poena, Amare Stoudemire dodao je 17, a Raymond Felton 13. Uz poraz nastavlja se i saga J.R. Smitha, koji je nakon nekoliko odigranih utakmica ponovo presjedio cijeli susret.

Pobjedom Indiane Pacersa nad Sacramento Kingsima trener Frank Vogel osigurao je trenersku poziciju zvijezda Istočne konferencije na nadolazećem All-Staru u New Orleansu. Bio je to još jedan uvjerljiv nastup ekipe s najboljim omjerom u NBA ligi u ovome trenutku, no za razliku od većine svojih susreta, ovaj puta su pobijedili zahvaljujući odličnoj igri u napadu. Predvodio ih je fantastični Paul George, s 31 poenom, od čega 24 u drugom poluvremenu. Odlično je šutirao iz igre, kao uostalom i cijeli sastav, koji je susret završio s 55% šuta. Sacramentu nije pomogao ni maestralan nastup Cousinsa, koji je s 31 poenom i 13 skokova bio jedina svijetla točka u igri momčadi. Prijeloman trenutak u dvoboju dogodio se pri rezultatu 32:33 kada Pacersi rade seriju 23-5 uz očajnu dionicu igrača gostujućeg sastava. Odličnom Georgeu pridružili su se David West sa 16 poena i osam skokova i Lance Stephenson s 13 poena i pet asistencija. Ovim slavljem Pacersi dolaze do omjera 19-1 na domaćem terenu, postavljaju i ruše razne rekorde i nastavljaju mljeti protivnike.

Iznenađujući povratak Marca Gasola donio je potrebnu energiju publici i sastavu u pobjedi Memphisa nad Oklahoma City Thunderom. Grizzliesi tako dolaze do treće uzastopne pobjede, po tek drugi puta u sezoni, dok Oklahoma koja vidno nije ista ekipa bez Russella Westbrooka, bilježi treći uzastopni poraz. Jedan od najboljih napada lige, koji u prosjeku postiže 105,2 poena po susretu, u ovom je dvoboju sveden na svega 87, zahvaljujući odličnoj obrani domaćeg sastava, ali isto tako i bezidejnosti Oklahome. Standardno fantastični Kevin Durant, s 37 poena ponovo je na svojim leđima nosio sastav, ali nije mogao sam. Reggie Jackson dodao je 17 ali to nije bilo dovoljno za napadački raspoložene igrače Memphisa. Najviše se među njima istaknuo novopridošli Courtney Lee, s 24 poena prevodio je strijelce u ekipi i odlično iskoristio ulogu startera. Zach Randolph dodao je 23 poena i 13 skokova, a povratnik Gasol za 24 minute na terenu postigao je 12 poena i uhvatio četiri skoka. Standardno dobar u redovima Memphisa bio je Mike Conley s 19 poena i sedam asistencija.

U posljednjem duelu večeri sastali su se Los Angeles Lakersi i Cleveland Cavaliersi, dvije ekipe koje ne mogu biti zadovoljne svojim nastupima u aktualnoj godini a pogotovo porazima koje su doživjeli u proteklim susretima. Kobni za Lakerse bili su gradski rivali, a ništa više milosti nisu doživjeli u 10 od zadnjih 11 odigranih utakmica, dok su se Cavsi poprilično obrukali na gostovanju kod Sacramenta. U duelu u kojem su napadi vodili glavnu riječ nešto spretniji su bili Cavaliersi i slavili rezultatom 120:118, zahvaljujući odličnim nastupima Andersona Varejaoa, 18 koševa i skokova i šest asistencija i Luola Denga, koji je postigao 27 poena iz 15 upućenih šutova iz igre. Solidno su odigrali i Kyre Irving i Tristan Thompson, a dobar je s klupe sa 17 poena bio i Dion Waiters. Inače očajna gostujuća ekipa šutirala je tricu fantastičnih 76 posto i u potpunosti dobila bitku u skokovima. S druge strane Nick Young ponovo je imao odličnu večer i postigao 28 poena, a pridružili su mu se Jodie Meeks s 26 i Pau Gasol s 20 poena. Lakersi su u ovom okršaju bili iznimno napadački raspoloženi, ali odigrali groznu obranu, slabo kontrolirali skok i doživjeli peti uzastopni poraz.

NBA rezultati, 14. siječanj:

Charlotte Bobcats – New York Knicks 108:98
Indiana Pacers – Sacramento Kings 116:92
Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 90:87
Los Angeles Lakers – Cleveland Cavaliers 118:120

Latest Posts

NE PROPUSTITE