Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Povratak Nasha, napadačka mizerija Warriorsa

Košarkaši Minnesota Timberwolvesa savladali su na domaćem parketu Los Angeles Lakerse 109:99 predvođeni Kevinom Martinom i Kevinom Loveom koji su kombinirano zabili 63 poena.

Martin je ubacio 32 koša, dok je Love dodao 31 koš za prvu domaću pobjedu Timberwolvesa nad Lakersima nakon 11 uzastopnih poraza.

Bila je ovo povratnička utakmica za prekaljenog playmakera Lakersa Stevea Nasha koji je ove sezone zbog problema s leđima odigrao tek šest utakmica. Na kraju je Nash završio susret sa 7 koševa i 9 asistencija, ali nije mogao spriječiti sedmi uzastopni poraz njegove momčadi. Nije Lakersima pomogao ni povratak drugog playmakera Stevea Blakea po oporavku od ozljede lakta. Slavna momčad iz Los Angelesa primila je 100 ili više koševa u 15. uzastopnih susreta, što im se posljednji put dogodilo sezone 1986/87. Najefikasniji u njihovim redovima bio je Nick Young s 24 koša.

Indiana Pacersi slavili su na gostovanju kod Atlanta Hawksa 89:85 i tako upisali prve dvije uzastopne gostujuće pobjede od početka prosinca prošle godine kada su slavili protiv Ute i San Antonija. Ujedno su Pacersi prekinuli niz od 12 uzastopnih poraza (u regularnom dijelu sezone) u Atlantinoj Philips Areni, a do pobjede su ih predvodili David West s 22 koša i 10 skokova, te Paul George s 18 koševa i 7 skokova. Loša stvar po Pacerse je ozljeda Lancea Stephensona koji je susret napustio potkraj treće četvrtine zbog ozljede donjeg dijela leđa, ali težina same ozljede još nije poznata.

Seriju od četiri uzastopna gostovanja Charlotte Bobcatsi okončali su s omjerom 3-1 nakon uvjerljive pobjede nad Golden Stateom 91:75. Bobcatsi su kvalitetnom obranom ograničili Warriorse na samo 31,2% šuta iz igre, što im je najlošiji šuterski učinak od 12. studenog 2004. godine kada su protiv Memphisa šutirali uz tek 27,5% uspješnosti. Bobcatse su predvodili Al Jefferson s 30 koševa i 13 skokova, te Gerald Henderson sa 17 koševa i 8 skokova. Bila je to ujedno povratnička utakmica za Kembu Walkera nakon što je prethodnih sedam propustio zbog ozljede lijevog gležnja. Susret je Walker završio sa 7 koševa, 7 asistencija i 6 skokova, dok je kod Warriorsa prednjačio Stephen Curry sa 17 koševa i 11 asistencija.

U posljednjoj utakmici večeri Chicago Bullsi slavili su na gostovanju kod Phoenix Sunsa 101:92. Bila je to peta uzastopna pobjeda Bullsa protiv Sunsa u Phoenixu, do koje su ih vodili Carlos Boozer s 19 koševa i 12 skokova, Jimmy Butler s 18 koševa i Joakim Noah s 14 koševa i 14 skokova. Bullsi su protiv Phoenixa dobro branili šut za tri poena, natjerali su domaćine na 21 izgubljenu loptu i susret dobili pod koševima. Najučinkovitiji igrač Sunsa po običaju je bio Goran Dragić s 24 koša, a pridodao je i 7 skokova.

NBA rezultati, 4. veljače:

Atlanta Hawks – Indiana Pacers 85 : 89
Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers 109 : 99
Phoenix Suns – Chicago Bulls 92 : 101
Golden State Warriors – Charlotte Bobcats 75 : 91

Latest Posts

NE PROPUSTITE