Tuesday, December 6, 2022

ZADNJE OBJAVE

Powe u Grizzliesima, Thornton u Warriorsima

Slobodni igraè Leon Powe, bivši igraè Bostona i Clevelanda, odluèio je prihvatiti ponudu Memphis Grizzliesa, dok je juèer potvrðeno da su Warriorsi potpisali Ala Thorntona.

- Advertisement -

Mnogo se nagaðalo gdje bi ovaj talentirani krilni centar mogao nastaviti karijeru i njegov bivši klub Boston Celtics, sa kojima je 2008. došao do prstena, dugo je vremena kotirao vrlo visoko kao moguæe odredište ali dovoðenjem Troy Murphya postalo je jasno da od toga ne bude ništa.

Ovaj 27-godišnjak u èetiri sezone koliko je u NBA ligi skupio je u prosjeku 6,3 koša, 4,0 skoka za 14,3 minute. Kvalitetniji napredak, nažalost, zaustavila je ozljeda koljena zbog koje je prošle sezone odigrao samo 20 utakmica a ove ga limitirala na 14. Memphis je ovom odlukom preuzeo odreðeni rizik ali ako koljena izdrže mogao bi se pokazati kao solidan posao vodstva kluba.

Al Thornton, 27-godišnji krilni košarkaš kojeg su Washington Wizzardsi otpustili prošli tjedan, potpisao je ugovor do kraja sezone za Golden State Warriorse.

- Advertisement -

Thornton bi se momèadi iz Oaklanda trebao prikljuèiti tijekom današnjeg (petak) dana i konkurirati za veèernji ogled protiv Celticsa u Bostonu.

Ove je sezone Thornton u Washingtonu bio na prosjecima od osam koševa i 3.2 skoka za 21.8 minuta na parketu. Odigrao je 49 utakmica.

U ljetu 2007. godine draftiran je kao 14. pick prve runde drafta od Los Angeles Clippersa. Odradio je za kalifornijski klub vrlo obeæavajuæu rookie-sezonu, a blistao je u drugoj, tijekom koje je imao najbolje brojke u profesionalnoj karijeri: 16.8 koševa, 5.2 skoka i 1.5 asistencija po utakmici.

U Washington je prešao uoèi prošle sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE