Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poznati All-Star starteri

Jučer su objavljeni rezultati glasovanja za NBA All-Star startere, za utakmicu koja će se odigrati 19. veljače u New Orleansu. Ovo su starteri za obje konferencije:

Istok:

Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers)

DeMar DeRozan (Toronto Raptors)

Jimmy Butler (Chicago Bulls)

LeBron James (Cleveland Cavaliers)

Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks)

Zapad:

Steph Curry (Golden State Warriors)

James Harden (Houston Rockets)

Kevin Durant (Golden State Warriors)

Kawhi Leonard (San Antonio Spurs)

Anthony Davis (New Orleans Pelicans)

Glasovanje je odrađeno na način da glasovi publike vrijede 50%, igrača i predstavnika medija 25%. Odluka je donesena lani i pravilo se zove Zaza rule po Zazi Pachuliji kojeg su lani fanatični Gruzijci zamalo ubacili u startere. Zaza je i ove godine bio čak drugi po broju glasova od publike ali tek 12. po glasovima od igrača i 10. od strane novinara (opet nam se čini previsoko).

Kao što možemo vidjeti ni jedna ni druga postava nema klasičnog centra. Joel Embiid je izborio treće mjesto po glasovima publike za frontcourt Istoka, međutim igrači i novinari su dali više glasova Butleru koji je tako uskočio u startnu rolu.

Najveće iznenađenje je ipak izostanak Russella Westbrooka među starterima Zapada. Nemojte se ljutiti Westbrook fanovi, sve je ovo dio igre. Čovjek koji ostvaruje triple double brojke bio je treći po glasovima publike u bekovskoj konkurenciji. Ispred njega su bili Curry i Harden, dok su novinari i igrači odabrali Westbrooka ispred drugoplasiranog Hardena i trećeg Curryja. Kada se sve zbroji i oduzme ovaj trojac je bio izjednačen po broju bodova pa su prevagnuli glasovi publike. To je poslalo Westbrooka na klupu. Ni krivog ni dužnog rekli bi smo.

Dwyane Wade je bio drugi po broju glasova u konkurenciji istočnog backcourta, ali po glasovima igrača i novinara bio je tek šesti, pa ove godine u petorkama napokon nemamo igrača koji je unutra na račun stare slave.

Giannis Antetokounmpo će s 22 godine biti najmlađi ne-Amerikanac starter na All-Staru. Prije njega rekord je držao Yao Ming.

Isaiah Thomas i DeMar DeRozan bili su izjednačeni bodovno kada se uzmu u obzir sve 3 grupacije čiji su glasovi uzeti u obzir. Međutim, DeRozan je izabran za startera jer je po glasovima publike bio na trećem mjestu, Thomas na četvrtom.

Ostalo je još da treneri popune dvije backcourt i tri frontcourt pozicije te uruče dvije pozivnice čime će All-Star rosteri biti kompletirani. Konačno stanje stvari biti će poznato 26. siječnja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE