Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poznati najbolji igraèi i novaci mjeseca

Veæ smo objavili nagrade za najbolje trenere u proteklom mjesecu, a danas smo saznali i dva najbolja igraèa za mjesec sijeèanj. No, nikako ne smijemo zaboraviti i na Brandona Jenningsa te Stephena Currya koji su imenovani za najbolje novake u prošlom mjesecu.

Najbolji igraè proteklog mjeseca na Istoku je LeBron James, dok je na Zapadu tu titulu ponio trenutno ozlijeðeni Chris Paul.

LeBron je u proteklom mjesecu u prosjeku bilježio 30, 7 poena, 8,5 asistencija, 7,3 skokova, 1,6 ukradene lopte i 1,5 blokadu po susretu. Svoju ekipu je vodio do omjera 12-3, a najbolju utakmicu je odigrao 10.1. protiv košarkaša Blazersa kada je od svojih 41 koševa, èak 31 ubacio u prvom dijelu susretu. U mjesecu sijeènju je u 15 odigranih utakmica èak 9 puta uspio ubaciti 30 ili više poena, sasvim zasluženo da treæi put odnese nagradu za najboljeg igraèa mjeseca u ovoj sezoni.

Chris Paul je u sijeènju bilježio  20,8 poena, 11,9 asistencija, 4,6 skoka i 2,4 ukradene lopte po susretu. Njegova ekipa je isto tako upisala 12 pobjeda, ali u 17 odigranih utakmica. Najbolju utakmicu je i on odigrao 10.1. protiv Wizardsa, a utakmicu je završio sa 20 koševa, 14 asistencija, 3 skoka i 3 ukradene lopte. To mu je bio jedan od 11 dvostruko-dvostrukih uèinaka koje je uspio zabilježiti u prošlom mjesecu. No, nikako ne smijemo zaboraviti i dva njegova game-winnera; jedan protiv Oklahome (6.1) i jedan protiv Portlanda (25.1)

Brandon Jennings je odnio titulu za najboljeg novaka na Istoku. Trenutno bivši suigraè našeg Roka Lenija Ukiæa je drugi strijelac meðu novacima, u prosjeku bilježi 17,7 koševa, a uz to dodaje i 6,2 asistencije i 1,2 ukradenu loptu po susretu. Drži i dobar postotak šuta za tri (39,4%) te s crte slobodnih bacanja (81,4%).

Curry je igrao daleko najbolje od svih novaka na zapadu.  U prosjeku je bilježio nešto više od 19 koševa, a uz to dodao i po 5,1 asistenciju, 4,4 skoka i 2 ukradene lopte po susretu. Meðu svim novim igraèima u NBA ligi dobio je i najviše prilike, èak 39,5 minuta po susretu. Curry je uz Kevina Duranta jedini košarkaš koji je u prvom mjesecu, u novoj kalendarskoj godini bilježio u prosjeku više od 15 koševa, te uz to imao postotak šuta iz igre veæi od 48%. Za, kraj spomenimo samo njegovu odliènu igru prije 10-ak dana, kada je Netsima ubacio 32 koša (rekord karijere) i dodao 7 asistencije i 4 ukradene lopte.

Latest Posts

NE PROPUSTITE