Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

All-Star: Rose brani titulu u Skill Challengeu

Prošlogodišnji pobjednik Skill Challenge natjecanja, igraè Chicago Bullsa Derrick Rose ove æe godine pokušati obraniti naslov osvojen prošle godine. Obrana naslova pošla je za rukom samo Dwyaneu Wadeu a hoæe li Rose to ponoviti saznat æemo 14. veljaèe.

Rose neæe imati lagan posao obraniti naslov jer æe mu konkurencija biti nevjerojatno brzi rookie Milwaukee Bucksa Brandon Jennings, razigravaè Utah Jazza Deron Williams koji je konaèno ove sezone dobio poziv za All-Stars te motor i voða Phoenix Sunsa, Steve Nash. Ova imena garantiraju vrlo zanimljivo i neizvjesno natjecanje u kojemu æe mladi Jennings i Rose imati veliku motivaciju dokazati se pokraj velikih igraèa kao što su Williams i Nash. Nash je pobjedio na ovome natjecanju 2005. godine, a Williams 2008.

Puno ime natjecanja je Taco Bell Skill Challenge a prvi je puta održano 2003. godine u Atlanti. Èetiri igraèa natjeèu se u brzini na stazi koja ukljuèuje dribling, dodavanje i šutiranje. Sve se odigrava u dvije runde, najbolja dvojica iz prve runde prolaze u drugu, finalnu rundu u kojoj æe brži i spretniji igraè osvojiti naslov pobjednika. Prošle je godine Rose stazu završio za 35,3 sekunde što je bilo dovoljno za pobjedu. Staza je svake godine ista, a rekord drži Deron Williams koji je 2008. godine pobjedio s vremenom od samo 25,5 sekundi.

Pobjednici Taco Bell Skill Challenge natjecanja:

2003 – Jason Kidd
2004 – Baron Davis
2005 – Steve Nash
2006 – Dwyane Wade
2007 – Dwyane Wade
2008 – Deron Williams
2009 – Derrick Rose

Latest Posts

NE PROPUSTITE