Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Poznato je koliko će novca izgubiti NBA igrači u slučaju proglašenja kraja NBA sezone

NBA igrači imaju klauzulu u svom ugovoru kojom je predviđeno da za svaku propuštenu utakmicu izgube 1/92,6 plaće. Igrači i ostalo NBA osoblje imaju ovu klauzulu u svojim ugovorima.

Očito je da su neke momčadi igrale više utakmica od ostalih, ali bi se za većinu igrača moglo dogoditi da će na temelju tih faktora izgubiti između 21 i 24 posto plaće, budući da nisu odigrali više nijednu utakmicu. Kad bi liga uspjela završiti sezonu, recimo odigrati nekoliko utakmica regularne sezone, a zatim igrati doigravanje, iznenadio bih se kad bi vlasnici čak i pokušali vratiti novac za sve propuštene utakmice.

Ako se sezona otkaže, to je onda ipak druga priča, jer novac mora sjesti na račun 1. travnja, a zatim 15. travnja i bit će sve oko toga zanimljivo, mislim kako će biti još pregovora, jer sjetite se da vlasnici trebaju igrače u bilo kojem obliku u kojem se sezona vrati, bez obzira na to kako bi iduća sezona izgledala. Oni moraju o tome razgovarati s igračima, puno toga će se kolektivno pregovarati sa sindikatom. Ne podcjenjujte moć koju NBA zvijezde imaju u ovom slučaju, rekao je NBA insajder Adrian Wojnarowski.

Latest Posts

NE PROPUSTITE