Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pred Šišijem je ljeto istine

Saša Živko sa Sportkluba osvrnuo se na Darijevu sezonu, ulogu u momčadi, kao i činjenicu da Šišiju ovo ljeto ističe rookie ugovor.

Dario je dobivao sporadične minute, rijetko više od 20 po utakmici, a istovremeno lopta se vrlo malo kretala u njegovom smjeru. Drugačiji sustav koji je preferirao sada bivši trener Thibodeau činio je Darija nesretnim, česte su bile situacije kada je ostao sam u kutu terena pokušavajući iznuditi šansu za otvorenim šutom od suigrača koji ga nisu primjećivali. Nestao je onaj Dario koji je zbog svoje borbenosti postao toliko popularan u Philadelphiji. Kao da je netko ili nešto iz njega iscrpilo energiju.

Kada je momčad preuzeo Ryan Saunders koji je često radio s Darijom na individualnim treninzima prije nego će postati glavnim trenerom, situacija se postepeno počela mijenjati. Šarić je ove sezone započeo 27 utakmica među starterima, velikom većinom kada je momčad preuzeo Saunders.U konačnici poboljšala se i statistika iako je to bilo ispod razine na kojoj smo ga navikli gledati.

Šarićev lanjski prosjek od 14,6 poena po susretu pao je na skromnih 10,5 otkada je stigao u Wolvese. Doduše, u ovom segmentu bitna je i stavka minutaže, Dario je u Sixersima prosječno igrao gotovo 30 minuta, a u Minnesoti čak sedam minuta manje, s time da je vrijeme koje je proveo na terenu poraslo tek u posljednjih mjesec dana sezone. Hrvatski je reprezentativac nazadovao i u kategoriji skokova i asistencija, dok je šuterski zadržao razinu, 45 ukupnog postotka na šutu, odnosno 39 posto za tricu. Govorimo o ukupno 67 odigranih utakmica u dresu Minnesote.

Što očekivati u novoj sezoni?

intervjuu koji je dao za lokalne medije što možete vidjeti u prilogu ovog tekstaDario je govorio o važnosti predstojećeg ljeta. Uvijek se držao profesionalizma, ali sada i taj segment mora podići na višu razinu. Iduća sezona je važna i iz aspekta ugovora. Naime, to je posljednja sezona rookie ugovora, a to znači da će počevši od prvog dana srpnja Šarić biti u stanju pregovarati oko novog sporazuma s Wolvesima. Ukoliko neće postojati mogućnost dogovora, moguća je nova promjena adrese.

Cijeli članak pročitajte na: http://sportklub.hr/Kosarka/NBA/a83890-Sariceva-odluka-najvaznije-ljeto-karijere.html

Latest Posts

NE PROPUSTITE