Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Predsezona: Debi nastupi Šarića i Zupca, Whiteside dominirao

U noći utorka na srijedu u NBA ligi odigrano je šest predsezonskih utakmica u kojima smo vidjeli mnoge debitante u novim momčadima. Pa krenimo redom….

Noć je otvorena utakmicom Boston Celticsa i Philadelphije 76ersa gdje je debitant za Celticse bio Al Horford (16, minuta, 8 poena, 8 skokova) dok na strani 76ersa imali smo Darija Šarića (18 minuta, 10 poena, 6 skokova) i Joel Embiida (13 minuta, 6 poena, 4 skoka). Pobjeda je otišla na stranu Phile rezultatom 92-89 gdje je najefikasniji bio Brandon Paul sa 15 ubačenih poena, dok na strani Celticsa najviše poena zabio je Terry Rozier 12 koševa.

Drugu utakmicu večeri u glavnom gradu SAD-a odigrali su domaći Washington Wizardsi i gosti s Floride Miami Heat koji su predvođeni Hassanom Whitesideom (20 poena, 13 skokova) slavili rezultatom 106-95. Osim Hassana u redovima Heata Luke Babbitt je pogodio četiri trojke za ukupno 14 ubačenih poena. S druge strane kod Čarobnjaka najviše je ubacio Kelly Oubre Jr. 16 poena,  vrijedi spomenuti da su domaćini igrali bez Johna Walla, ali je zato Tomas Satoransky pokazao kako će biti pojačanje za poziciju playmakera (8 poena, 5 skokova, 6 asistencija).

Indiana Pacersi slavili su nad New Orleans Pelicansima rezultatom 113-96. Trener Nate McMillan je tako upisao svoju prvu pobjedu na klupi Pacersa gdje je najefikasniji bio Al Jefferson s klupe, da bi u redovima Pelicansa najviše zabio rookie Buddy Hield, 18 poena uz 5 dodavanja, Anthony Davis imao je 12 poena uz šut 3-13.

Nekada najmlađi MVP lige, Derrick Rose, po prvi puta odigrao je utakmicu za novu momčad New York Knicksa. Protivnik Knicksa bili su Houston Rocketsi koji su predvođeni Ryanom Andersenom (26 poena) i Jamesom Hardenom (28 poena) odnijeli pobjedu 130-103. U redovima NYK Rose je ubacio 16 poena, mladi Kristaps Porzingis 22 poena (5-6 za tri)  da bi Carmelo Anthony zabio svega 10 poena. Za goste nije nastupao Joakim Noah koji se žalio na ozljedu.

LA Lakersi su odigrali meč protiv rivala iz divizije Sacramento Kingsa te slavili 104-84. Po 15 poena ubacili su Lou Williams i Tarik Black dok je 2. pick drafta Brandon Ingram ubacio samo 2 poena i to s linije slobodnih bacanja uz šut 0-5 za 2 i 0-4 za tri poena. Hrvat Ivica Zubac dobio je svega 5 minuta na parketu što je bilo dovoljno za samo jednu blokadu i jedan skok. U redovima Kingsa Arron Afflalo zabio je 14 poena, DeMarcus Cousins 11 poena pružili su blijedu partiju svoje momčadi.

Posljednju utakmicu večeri odigrali su Golden State Warriorsi protiv ljutih rivala LA Clippersa na domaćem terenu. Pobjeda je ostala u Oakland Areni 120-75 gdje su raspoloženi bili Kevin Durant (21 poen) i Klay Thompson 30 poena dok je Steph Curry zabio 14 koševa. S druge strane u redovima Clippersa najviše je zabio bivši igrač Warriorsa Marreese Speights, 14 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE