Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Predsezona: Dvoboj prijatelja otišao na stranu LeBrona Jamesa

Jučerašnji dan nam je priuštio čak dvije utakmice u prihvatljivim terminima za nas Europljane. U prvom susretu su se Spursi pribrali i zaigrali malo ozbiljniju košarku, te su u Istanbulu pobijedili domaćina Fenerbahče Ulker 96 : 90 zahvaljajući svom “Big Three”-u. Stožerni igrač, Tim Duncan je odradio minutažu kao da se radi o finalu NBA lige i za 35 minuta je stavio 23 poena i 7 skokova, a njegova desna ruka, Tony Parker je za 36 minuta ubilježio 22 poena, 7 skokova i 7 asistencija. Standardnu pomoć s klupe je pružio Manu Ginobili s 12 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Fenerbahce je predvodio bivši NBA igrač – odradio 40 utakmica ili 425 minuta za Lakerse, Andrew Goudelock s 30 poena uz šut 12/22. Možemo još spomenuti rookie igrača, Kylea “Slow Mo” Andersona koji je startao za Spurse i solidno odradio 27 minuta u kojima je postigao 9 poena i po dva puta skočio i asistirao suigračima.

Dvoboj u Rio de Janeiru između Cavaliersa i Heata je na radost gledatelja otišao u produžetak gdje su se Cavsi bolje snašli i odnijeli pobjedu 122:119, a navijači su napokon dočekali da u svom gradu vide njihovog jednog od najboljih igrača na djelu, Andersona Varejaoa (14 poena), te su ga nagradili s najbučnijim aplauzom prilikom predstavljanja igrača. Cavsi su igrali bez Kyrieja Irvinga koji je iskrenuo lijevi gležanj, pa je glavnu ulogu preuzeo novopridošli Kevin Love s 25 poena i 7 skokova, a dobre brojke su ostvarili Tristan Thompson s 18 poena i 9 skokova, te Dion Waiters sa 16 poena. Sin Clevelanda, LeBron James se nije proslavio i za 21 minutu je postigao 7 poena uz šut 2/8 i 3/7 s linije slobodnih bacanja, ali je stigao podijeliti 8 asistencija. Iz njegovog bivšeg kluba su dominirali igrači s kojima on baš nije igrao, a riječ je o Shabazzu Napieru koji je ostavario 16 poena i 7 dodavanja i Jamesu Ennisu, dodao je 17 poena. Od starosjedilaca su Chris Bosh s 19 poena i 8 skokova, te Dwyane Wade s 12 poena i 7 asistencija pokazali da još nisu za staro željezo.

Knicksi su svojim triangle napadom napokon napravili dobar posao, te su došli do pobjede 96 : 80 protiv Celticsa. Predvodio ih je tko drugi nego Carmelo Anthony sa 16 poena i 5 skokova za 21 minutu. Pomoć je imao u J. R. Smithu i njegovih 14 poena, te Timu Hardawayu Jr. i 34. draft izboru Cleanthonyu Earlyju, oni su dodali po 11 poena. Bostonu su predvodili Jared Sullinger i Marcus Thornton s po 15 poena, a njihov glavni rookie igrač, Marcus Smart je odigrao katastrofalnu utakmicu i upisao je 5 poena (šut 1/5 za tri), 2 ukradene lopte i 4 izgubljene lopte za 30 minuta.

U susretu Hawksa i Grizzliesa vidjeli smo dva različiti trenerska pristupa utakmici, David Joerger je svoje glavne igrače želio vidjeti u što boljem svjetlu i dao im je priliku u više od 30 minuta, dok je Mike Budenholzer se zabavljao s igračima koji će se boriti za minute u rotaciji momčadi. Bolje su zadacima odgovorili starteri Memphisa i ostvarili su pobjedu 93:88 predvođeni dvojcem Marcom Gasolom i Mikeom Conleyjem. Španjolac je odradio double – double susret s 21 poenom i 13 skokova, dok je Conley dodao 23 poena. Najraspoloženiji kod Hawksa su bili John Jenkins s 15 poena, Dennis Schroder s 14 poena i Shelvin Mack s 11 poena i 8 asistencija. Rookie igrači u obje ekipe su bili dobri u svojim ulogama, Jordan Adams iz Memphisa je lijepo popunio sve kolone, 6 poena, 3 skoka, 2 dodavanje i 2 ukradene lopte, dok je u redovima Hawksa, Adreian Payne ostao bez poena, ali se iskazao s 8 skokova i 4 blokade.

Posljednju utakmicu večeri gledali smo u Milwaukeeju gdje je Tom Thibodeau odlučio prijeći na sezonski režim minuta. Starteri su odradili fenomenalan posao u oba pravca za tri četvrtine i dopustili su svega 61 poen Bucksima, a uspjeli su postići 74 poena. Susret je završio sa svega 6 poena prednosti Bullsa, rezultat je bio 91 : 85. Kod Bullsa su se posebno istaknuli Pau Gasol (odlučio je valjda pratiti brata Marca) s double – double učinkom od 20 poena i 11 skokova, te Jimmy Butler s 18 poena i Derrick Rose sa 16 poena. Dobro je u startnoj postavi reagirao 11. izbor drafta, Doug McDermott sa 7 poena, 8 skokova i 3 asistencije, dok je Nikola Mirotić bio šuterski indisponiran (1/7 iz igre, 0/3 za tricu) ali se iskupio s po 2 skoka i ukradene lopte, te 3 blokade. Buckse su predvodili centri, Larry Sanders s 14 poena i 8 skokova, te Zaza Pachulia s 12 poena i 11 skokova, a rookie Jabari Parker je ubilježio 11 poena uz loš šut, 5/14. Možemo još spomenuti noćnu moru komentatora i novinara, Giannisa Antetokounmpoa koji je pomogao s 11 poena, 6 skokova i 2 blokade.

Rezultati:

Fenerbahču Ulker – San Antonio Spurs 90 : 96
Miami Heat – Cleveland Cavaliers 119 : 122
Boston Celtics – New York Knicks 80 : 96
Memphis Grizzlies – Atlanta Hawks 93 : 88
Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 85 : 91

Latest Posts

NE PROPUSTITE