Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Predsezona: Iznenađenje u Portlandu, Ratnici lagano protiv Lakersa

Sinoć su odigrane četiri utakmice predsezone. Bila je to noć rookie igrača koji su pokazali su najveću želju i volju, a vrhunsku partiju je pružio i šuterski duo iz Golden State Warriorsa.

Detroit Pistonsi su pred domaćom publikom svladali Milwaukee Bucksa rezultatom 94:80. Kod Detroita je najviše ubacio prošlogodišnji rookie Kentavious Caldwell-Pope, 20 poena. Uz njega treba spomenuti odličnu igru ispod koša mladog američkog reprezentativca Andrea Drummonda koji je uz 15 poena imao i 16 skokova. Kod Bucksa Khris Middleton je ubacio 13 poena uz 5 skokova. Uz njega treba spomenuti i ovogodišnji drugi pick drafta Jabbarija Parkera, koji je odigrao solidnu utakmicu s 11 poena za 30 minuta igre.

Na prvi pogled bi se reklo će utakmica između Memphisa i Houstona biti snažna i zanimljiva, no to se nije dogodilo. Houston je lagano s 20 poena razlike pobijedio Memphis rezultatom 113:93. Kod Houstona je najistaknutiji bio Tarik Black s 10 poena i 15 skokova, dok je najviše ubacio njihov ponajbolji igrač James Harden, 21 poen uz 4 asistencije. Kod Memphisa su svi podjednako ubacivali, no najviše su se istaknuli dva ovogodišnja rookie igrača. Jarnell Stokes, ovogodišnji 35. pick je ubacio 12 poena uz 5 skokova, dok je 22. pick Jordan Adams ubacio 11 poena uz 5 skokova.

Zanimljiva utakmica odigrala se u Portlandu. Možemo reći da se dogodilo iznenađenje, jer je Utah Jazz koji je prošlu sezonu uglavnom bio na začelju ljestvice svladao jaku ekipa Portlanda rezultatom 109:105. Kod domaćina je najbolji bio LaMarcus Aldridge s 22 poena i 6 skokova. Valja napomenuti da za Portland nije igrao njihov ponajbolji igrač Damian Lillard. Kod Utaha je startna petorka bila jako raspoložena. Trey Burke je ubacio najviše, 22 poena, a tu su još i Alec Burks s 20 poena, Derrick Favors s 19 poena i Enes Kanter koji je uz 16 poena skupio i 10 skokova. Ovogodišnji 5. pick Dante Exum je odigrao prosječnu utakmicu, ubacio je 6 poena za 21 minutu igre.


Odlična je bila i zadnja utakmica u kojoj su odlični i atraktivni Warriorsi svladali Lakerse rezultatom 120:105. Kao i u utakmici protiv Los Angeles Clippersa, za Golden State je bio najbolji Klay Thompson. Za 25 minuta je ubacio 25 poena (šut za tri 5/6). Raspoložen je bio i Stephen Curry koji je ubacio 20 poena, uz 6 dodavanja i rošadu nevjerojatnih trica. Može se reći da je mnogo gledatelja došlo vidjeti kako će ove sezone igrati Kobe Bryant. Odigrao je jednu solidnu utakmicu s 15 poena. Dobro je odigrao i novopridošlica Carlos Boozer koji je ubacio 16 poena. Odličan je bio ovogodišnji 7. pick Julius Randle koji je ubacio 12 poena uz 7 skokova za 18 minuta igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE