Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Predsezona: Nurkić odličan, Griffin 31 poen za 29 minuta

Nastavljamo s pregledom predsezonskih utakmica. Sinoć ih je odigrano pet, a imali smo tri jako zanimljiva susreta.

Hornetsi su pred svojim navijačima teže od očekivanog svladali Magic rezultatom 99:97. Naravno da je najbolji bio Al Jefferson s 20 poema, a neočekivanu pomoć dobio je od Jannera Parga s klupe koji je dodao 16 poena, te dvije ključne trice kada su Hornetsi zaostajali pet razlike. Magic je u igri držao veteran Ben Gordon sa 17 poena, a dobru utakmicu je odigrao Tobias Harris s 14 poena i 9 skokova. Njihovi rookie igrači Elfrid Payton i Aaron Gordon su odigrali zapažene role. Payton se iskazao s 14 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok je Gordon ubilježio 9 poena i 7 skokova. Kod Hornetsa je P. J. Hairston šuterski bio jako loš, samo 3 poena uz 1/7 šut, ali je uhvatio 7 skokova.

Druga utakmica je završila europskim rezultatom, Raptorsi su bili bolji od Knicksa 81:76. Uvjerljivo najbolji na terenu bio je Lou Williams s 21 poenom, a još je jedino Amir Johnson ima dvoznamenkasti broj poena, njih čak 10. Kod Knicksa je bio cirkus, jedini s deset i više poena bio je J. R. Smith s njih 10, dok je ostatak ekipe bio totalno šuterski indisponiran. Od rookie igrača istaknut ćemo “brazilskog Duranta”, Bruna Cabocla iz Raptorsa koji je za 13 minuta imao 6 poena, te Cleanthonyja Earlyja iz Knicksa sa 7 poena i 3 skoka.

Chicago Bullsi su bez većih problema svladali Denver Nuggetse, iako su nakon prve četvrtine zaostajali 12 razlike. Najbolji u redovima domaćina je bio Jimmy Butler koji je zabio 21 poen, uz odličan šut 7/8 iz igre. Rookie Doug McDermott, odličan strijelac i šuter, je zabio 16 poena, dok je Derrick Rose zabio 15 poena, uz 5 dodavanja. Kod Denver Nuggetsa je briljirao Kenneth Faried, a vrhunsku partiju je odigrao i Jusuf Nurkić koji je zabio 15 poena, uz odličan šut 7/9.

Dvije utakmice sa Zapadne konferencije su otišle na stranu Rocketsa i Jazza. Houston je svladao Phoenix Sunse 95:92, a najbolji je bio Terrence Jones s 18 zabijenih poena. U pobjedi Jazzera nad Clippersima je briljirao Rudy Gobert koji je za 22 minute na parketu imao 11 poena i čak 20 uhvaćenih skokova. Kod Clippersa je Blake Griffin zabio 31 poen (šut 14/22) za samo 29 minuta na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE