Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Predsezona: šok za prvake, odlični Mozgov i Nurkić

Sezona je sve bliže, brusi se forma, traže se idealne rotacije i prvaci gube od njemačkih klubova. I love this game!

Alba Berlin nije čak ni faktor u Njemačkoj pored Bayerna, o Europi da ne govorimo ali jučer su odigrali fenomenalnu utakmicu i u Berlina opalili šamarčić Spursima koji već tradicionalno sporo ulaze u sezonu. Nije igrao Dirk Nowitzki za Švabe, ali zato jesu Jamel McLean koji je ubacio 18 poena za Albu, bivši Zagrebaš Alan Renfroe dodao je 15, dok je hrvatski dvojac Leon RadoševićMarko Banić  kombinirano ubacio 11 poena. Spursi su izgubili u dramatičnoj završnici, i to ovako. Konačni rezultat na kraju 94.93, a kod šampiona se istaknuo Tony Parker s 28 poena. Spurse uskoro čeka obračun s Fenerbahčeom u kojemu će vjerojatno isprati ovaj gorak okus, a igrači Albe imaju prekrasnu priču koju će pričati potomcima.

Vjerovali ili ne i Sixersi su bez Michaela Carter-Williamsa došli do pobjede, s vjerovali ili ne sigurno slabijim rosterom od onoga Albe. Žrtve su bili Hornetsi, a rezultat 106:92. Sixersi su uključili turbo pogon u drugoj četvrtini koju su dobili 38:23, a an kraju balade imali su čak šestoricu igrača sa 10 ili više poena. Najbolji su bili Tony Wroten, s finom all-round predstavom od 15 poena, 6 skokova i 7 asistencija, a Casper Ware je ubacio 14 koševa. Kod poraženih Gary Neal je ubacio 14 poena, a Lance Stephenson 13.

Čarobnjaci iz Washingtona su u punom pogonu, ostvarili su drugu uzastopnu pobjedu, nakon Bullsa savladali su Pelicanse 94:89 zahvaljujući najviše odličnoj obrani u zadnjoj četvrtini u kojoj su dopustili samo 19 poena Pelikanima. Pobjednike je predvodio John Wall s 14 koševa, kod poraženih istaknuo se Eric Gordon s 15, dok je Anthony Davis opet imao problema sa šutom (5/13, 11 poena).

Debi Dereka Fishera na klupi Knicksa završio je porazom od Bostona 106:86, i očito triangle napad još nije uhvatio zamah. Kod Kelta je briljirao Jared Sullinger s 23 poena (9/13) za isto toliko minuta, a dobro su ga pratili Marcus Thornton i Kelly Olynyk s 12 koševa. Za Knickse kod kojih je Carmelo Anthony odigrao samo 20 minuta i ubacio 10 poena najbolji je bio Tim Hardaway Jr. s 18 koševa i 6 skokova.

Bucksi su u Green Bayu pobijedili Memphis 86:83, najviše zahvaljujući svojim starterima koje je Jason Kidd forsirao pa je tako drugi pick ovogodišnjeg drafta Jabari Parker ubacio 14 koševa, odličan je bio Khris Middleton sa 17, a Larry Sanders je ostvario double double s 10 poena i 15 skokova. Memphisov trener David Joerger odlučio se za drugačiji koncept od Kidda, izrotirao je čak 17 igrača od kojih je samo jedan bio dvocifren u rubrici poena, Jon Leuer s 11 koševa.

U ljepotici večeri Denver je u svom Pepsi Centru pobijedio Oklahomu 114:101. Izuzetno raspoložen bio je Timofey Mozgov s 20 poena (8/8 šut), 8 skokova i 3 blokade, Ty Lawson ubacio je 12 uz 7 dodavanja, a Jusuf Nurkić je za 18 minuta ubacio 4 poena, uz fenomenalnih 15 skokova. Za Oklahomu je Kevin Durant igrao samo 12 minuta (11 poena), Russell Westbrook 13, a najbolji strijelac bio je Steven Adams koji je ubacio 15 poena.

Phoenix je u svojoj dvorani porazio goste iz Rio de Janeira, brazilski košarkaški klub Flamengo, rezultat je bio 100:88. Najbolji kod pobjednika bili su Isaiah Thomas s 18 ubačaja, i Eric Bledsoe s 15 koševa. Za goste iz Brazila 16 poena je ubacio Machado, 15 Meyinsse, a 14 koševa imao je veteran Walter Hermann.

Latest Posts

NE PROPUSTITE