Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Predsezonska utakmica od 44 minute, novi test NBA lige

NBA liga je danas službeno objavila da će u nedjeljnom susretu između Brooklyn Netsa i Boston Celticsa testirati utakmicu od 44 minute; znači 11 minuta po četvrtini, umjesto dosadašnjih 12. Naravno, ova ideja donosi i smanjeni broj time-outova po utakmici.

”Na zadnjem sastanku trenera, odlučili smo porazgovarati o duljini NBA utakmica i došli smo do zaključka da ćemo testirati kraći format. Na kraju smo dopustili Netsima i Celticsima da odigraju jednu utakmicu u kraćem formatu”, rekao je predsjednik košarkaških operacija NBA lige Rod Thorn.

Na ovu ideju se osvrnuo i trener našeg Bojana Bogdanovića, ”kormilar” Netsa Lionel Hollins: ”Kada je ova ideja osvanula na sastanku trenera, mislio sam da je ovo jedinstveni eksperiment koji se isplati isprobati. Jedva čekam vidjeti utjecaj kraćeg formata na igru i na zamjene igrača.”

Za kraj je svoje rekao i trener Celticsa Brad Stevens: ”Cijenim dugu povijest NBA lige i njihovo razvijanje novih ideja. Sretni smo što ćemo sudjelovati u ovom procesu i nastavku dijaloga oko ove ideje.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE